TORNAR
PUBLICITAT

L'Agrupació Folklòrica lamenta que "no s'ha resolt la manca d'espais" des del tancament de la Casa de la Cultura

cultura
Dijous, 7 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En l'any en el que se sumen vuit dècades d'activitat, l'entitat igualadina manifesta el seu desconcert pel temps que fa que no s'ha resolt la manca d'espais que des de fa més d'un any pateixen. Lamenten que després del tancament de la Casa de la Cultura "no hi ha hagut un diàleg constructiu" amb el Consell Comarcal.

PUBLICITAT

A finals del 2019 es va obrir la Capsa de Pandora, amb el tancament de la Casa de la Cultura al carrer Sant Carles d'Igualada. Aquest edifici, propietat de la Generalitat, acollia diverses entitats i també l'Escola de Dansa. Una d'aquestes entitats és l'Agrupació Folklòrica d'Igualada, que fa unes setmanes remarcava que "en aquell moment se'ns va dir que hem d'anar-nos-en i buscar-nos la vida, sense cap proposta o pla d'actuació per part de Consell Comarcal". Lamenten que des d'aquella decisió, ja no hi ha una seu única per als ensenyaments o activitats de dansa.

L'Agrupació assenyala que Igualada va perdre, des d'aleshores, un "espai dedicat primordialment a la dansa. Totes les entitats ens vam intentar posar d'acord, però era molt difícil. Encara hi tenim el material, allà, i per anar-hi hem de fer una instància i que ens vagin a obrir. El confinament ens ha dificultat tornar a trobar un espai amb continuïtat. Igualada té espais per al teatre, la música o les arts, però no per a la dansa". La Casa de Cultura era un espai de la Generalitat gestionat pel Consell, que "no s'ha disposat a fer aquesta despesa. La Generalitat no se n'ha fet càrrec tampoc".

Un any molt difícil

A partir de l'hivern de l'any passat, "ens vam repartir entre el Casal del Passeig i l'Espai Cívic Centre. Ens vam reubicar amb horaris nous. El Cos de Dansa hem passat per diversos llocs d'assaig. El fet és que, des del març, tot va quedar en un segon pla, amb l'arribada de la COVID-19". Quan va finalitzar el confinament, "amb el bon temps, el Cos de Dansa va fer confinaments a diferents punts i places i vam difondre vídeos a les xarxes. Els menuts assajaven al Parc Central". A partir del setembre, "ens hem reubicat altre cop amb horaris nous, de moment tots a l'Espai Cívic Centre, amb horaris més reduïts. Ara, que es permeten grups de sis, hem reobert amb cinc i un monitor. Ens queda veure si podrem seguir treballant amb aquest format".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.