TORNAR
PUBLICITAT

Ajuntament i Diputació invertiran 80.000 euros en millores al Museu de la Pell

La il·luminació de la Sala de les Encavallades es posarà al dia amb una partida de 12.000 euros

cultura
Dijous, 7 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La fesomia de l'entorn del Museu de la Pell canviarà la propera tardor, amb noves inversions per part de les administracions. La instal·lació segueix sent un puntal de la vida cultural igualadina: l'any passat i va arribar pràcticament als 61.500 visitants.

PUBLICITAT

Els propers mesos, l'Ajuntament igualadí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, durà a terme millores per valor de 80.000 euros a l'interior i l'exterior del Museu de
la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia. L'anunci el feia el dimecres al matí l'alcalde, Marc Castells. La part més important de la inversió se centrarà en  la pavimentació del tram del pati que separa l'edifici principal del museu, l'antiga fàbrica de Cal Boyer, de la fàbrica contigua coneguda com a Martí Enrich. S'hi invertiran 35.000 euros i, d'aquesta manera, s'enllestirà l'arranjament de tots els espais exteriors de l'equipament.

La Sala de les Encavallades, una de les àrees que es renovaLes inversions també contemplen la substitució de la il·luminació existent de la sala de les Encavallades, al segon pis de la nau principal, per un nou enllumenat de tipus LED que ja serà definitiu per aquest espai i que tindrà un cost de 22.000 euros. Es faran, finalment, dues accions per valor d'11.500 euros cadascuna: la reparació de goteres en la coberta de la zona de serveis i la recuperació de les grans lletres que formaven la paraula 'MVSEV' a la porta principal i que ara són il·legibles.

La inversió de 80.000 euros la cofinança la Diputació, amb 30.000. Castells assegura que "sumades a les intervencions fetes els darrers anys, seguir consolidant el
Museu com un espai de cultura, lleure i activitats de referència a la nostra ciutat". El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, es felicita per la consolidació dels usos del museu:  "és un fet no només pel que fa als igualadins sinó també per als visitants que arriben cridats per una ciutat amb una gran vitalitat al llarg de l'any".

El 2017, 61.500 visitants

Segons el Departament de Promoció Cultural, el 2017 els visitants van créixer, "especialment gràcies a les activitats que s'hi celebren, més enllà de les visites a les exposicions que acull o l'espai conegut com la Casa de la Festa, que allotja la imatgeria festiva local". Els visitants a les mostres del museu es venien mantenint pràcticament estables els darrers anys –20.000 el 2015 i 19.000 el 2016– però l'any passat van pujar fins els 28.000. El gran augment, però, s'observa en les diverses activitats i esdeveniments que va acollir l'equipament –com poden ser el festival FineArt, la Mostra d'Igualada, el festival Anòlia o el festival Vadefoodies, entre molts altres– i que van aplegar més de 33.000 persones. Tot plegat fa que, l'any 2017, el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia rebés un total de 61.500 visitants.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.