TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia senyalitza les rutes de barraques de pedra seca

cultura
Dimecres, 16 novembre 2022. 17:53. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia continua apostant "pel foment del turisme familiar, actiu i que fomenti la descoberta respectuosa del medi natural". Fruit d'aquesta aposta, han senyalitzat les rutes que ressegueixen les barraques de pedra seca, que fins ara només es podien seguir a través de l'aplicació Natura Local. A partir d'ara, informen des del govern vallbonenc, cada barraca estarà senyalitzada degudament amb un rètol explicatiu.

Aquesta actuació se suma a altres que l'ajuntament ha fet en l'àmbit del turisme local, com ara la senyalització dels camins que recentment ha fet la Diputació de Barcelona, la senyalització del centre històric, potenciant les visites de Vallbona parada i fonda, s'han creat els packs turístics i s'ha creat una gimcana turística.

Des de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia refermen la seva "aposta pel turisme de qualitat" i assenyalen que s'han iniciat gestions perquè les barraques esdevinguin un bé d'interès cultural, fita que "permetria poder accedir a ajudes públiques per a la seva rehabilitació i, per tant, un increment i millora de l'oferta turística de Vallbona d'Anoia."

Les barraques de pedra seca són edificacions construïdes pels pagesos que feinejaven els camps. Feien la funció de cobert per guardar els estris i com a lloc per al descans, aprofitant la frescor per resguardar-se del sol a l'estiu i l'escalfor al costat del foc a l'hivern. L'utilitzaven els pagesos per protegir-se del mal temps quan les terres estaven lluny del poble o quan les feines requerien una estada més llarga al camp.

Des del govern vallbonenc agraeixen "el suport del Consell Comarcal i en especial de tots els tècnics que han col·laborat en el projecte i que gràcies a la seva feina, Vallbona disposa d'una bona oferta turística."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.