TORNAR

L'alumne del Pere Vives Xavier Domínguez guanya el primer premi de Literatura Catalana de la UB

El seu treball sobre el relat breu ha estat tutoritzat per Maria Enrich

cultura
Dimarts, 16 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els estudiants de filologia catalana només són un 2% dels que hi havia als anys '80. Però, almenys, hi ha un relleu de garanties, l'igualadí Xavier Domínguez, que s'ha emportat el primer premi FilCat de literatura catalana, per un treball de recerca sobre el relat breu. 

L'alumne de Segon de Batxillerat de l'Institut Pere Vives Vich, Xavier Domínguez, ha guanyat el primer premi FilCat de literatura catalana en la 4a convocatòria. Es tracta d'un premi que convoca cada any la Universitat de Barcelona i es concedeix als millors treballs de recerca que tracten temes relacionats amb la llengua i la literatura catalanes. Aquest jove igualadí ha merescut el guardó pel treball 'Una història del relat breu'.

Xavier Domínguez i Maria Enrich, amb l'acreditació del premiL'estudiant del centre de secundària igualadí ha comptat amb la tutorització de la professora Maria Enrich. Amb 'Una història del relat breu'. Es tracta d'un estudi sobre aquest gènere narratiu seguit del recull 'Històries corrents d'Igualada', vuit narracions que tenen com a denominador comú diversos llocs de la ciutat: el cementiri, l'hospital, el Rec, la Biblioteca, etc.

La professora Ambrós, en l'acte de lliurament, com a representant de la Universitat, va felicitar els participants vinguts de diferents llocs de Catalunya. Tot seguit, Maria Carme Roca va fer un breu parlament sobre la passió per la recerca històrica i la literatura, i va comentar que sense passió no es pot fer un treball de recerca. La passió és el motor que mou l'investigador a tirar endavant qualsevol projecte. Va recordar, també, que als treballs participants se'ls demana rigor, imaginació i creativitat. Finalment, es va convidar els joves a matricular-se el curs vinent a la UB alhora que es comentava la poca matrícula que hi ha actualment d'estudiants de filologia catalana. Si als anys '80 es matriculaven uns 1.300/1.400 alumnes, actualment la xifra no arriba a la trentena.

 


1 Comentaris

p

pepet

Igualada

16 de maig 2017.14:57h

Respondre

Als anys 80 no es matriculaven 1200-1400 alumnes cada any de filo catalana. Això és impossible, inclús en les carreres més demandades.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.