TORNAR
PUBLICITAT

Les AMPA dels centres públics d'Igualada renoven imatge i es federen amb el nom de "la Pública"

Un pas més per coordinar una estratègia conjunta entre les escoles públiques igualadines

cultura
Dilluns, 17 febrer 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les AMPA de les escoles públiques d'Igualada crearan una federació en l'àmbit local i comarcal, "La Pública" per dotar-se d'una estructura estable de funcionament i d'interlocució davant de tercers actors. La imatge gràfica l'ha fet la dissenyadora Marina Camprubí.

PUBLICITAT

Aquest febrer, les associacions de famílies d'alumnes de llars d'infants municipals, escoles i instituts públics d'Igualada han iniciat els tràmits legals per constituir una federació, El nom serà "La Pública" i té l'objectiu de vetllar "per la millora del conjunt del sistema educatiu igualadí". Aquesta nova entitat es presenta en societat amb una imatge pròpia, fruit d'un intens treball amb l'Escola Municipal d'Art i Disseny LaGaspar i, concretament, amb l'exalumna Marina Camprubí, una imatge que transmet "els valors de la inclusió, unió, diversitat, felicitat, convivència i igualtat".

Des de 2012, les AMPAs de les cinc escoles públiques d'Igualada (Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, García Fossas i Ramon Castelltort) es coordinen i han impulsat
jornades de portes obertes i millores en les respectives infraestructures. També van sortir conjuntament a les rues de Carnaval del 2018 i 2019. Alhora, la dinàmica va anar evolucionant i ampliant-se al conjunt de trams educatius, amb la incorporació a les trobades de les AMPAs de les llars d'infants municipals (La Rosella, La Lluna i L'Espígol) i els instituts Pere Vives Vich i Badia i Margarit. 

Ara, "La Pública" es troba en vies de tramitació legal. Està coordinant la campanya de promoció de les jornades de portes obertes que començaran el proper dissabte 29 de febrer. Les associacions de famílies que conformaran La Pública seran les dels centres Badia i Margarit, Dolors Martí, Emili Vallès, l'Espígol, Gabriel Castellà, García Fossas, La Lluna, Joan Mercader, Pere Vives Vich i La Rosella. La voluntat de la nova federació és la d'aplegar el conjunt d'AFAs i AMPAs de centres públics de la ciutat, tenint present que la
realitat escolar d'Igualada va estretament lligada amb la del conjunt de la Conca d'Òdena.

La seva imatge gràfica ha partit d'un concurs de propostes entre els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de l'Escola Municipal d'Art i Disseny LaGaspar, en la seva assignatura de 'Projecte Integrat'. D'entre les propostes presentades, totes de gran qualitat, La Pública va decidir premiar el de la dissenyadora Marina Camprubí. Segons Camprubí, la inclusió és un dels valors més importants de l'escola pública d'Igualada, i de fet és el que dóna pas a la seva creació gràfica. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.