TORNAR
PUBLICITAT

S’aprova el pla d’equipaments culturals d’Igualada per al període 2010-2020

S’hi preveuen noves sales de teatre i dos centres culturals, als barris de Set Camins i a la Cotonera

cultura
Dimecres, 22 desembre 2010. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la sessió plenària d’aquest dimarts, l’Ajuntament d’Igualada va aprovar el Pla Local d'Equipaments Culturals d'Igualada (PLEC) 2010-2020 amb els vots favorables de l'Entesa, ERC i el PP, i amb l'abstenció de CIU. Maria Enrich (Entesa) va explicar quins equipaments i inversions preveu el Pla per a aquest període, com per exemple dos nous centres cívics (al barri de Set Camins i a l'edifici de la Cotonera), així com l'ampliació del Museu de la Pell (amb el centre d'interpretació 'Terra de camins') i la creació del Museu de la Premsa a la Igualadina Cotonera.
PUBLICITAT

El document també preveu un nou espai escènico-musical i d’exhibició d’arts visuals i plàstiques (que s’ubicaran a l’Escoxador) i les actuacions a l’espai de la Igualadina Cotonera —a banda del Museu de la Premsa i de l’espai cívic cultural, també s’hi situarà el nou arxiu comarcal. Finalment, es preveu l’ampliació de l’actual Biblioteca Central i la construcció d’una nova biblioteca local.

Manca de capitalitat

En el debat previ a la votació, Marc Castells (CIU) va criticar que el Pla ometia algun equipament existent, com la Casa de Cultura que acull l’escola de dansa, i va afirmar que deixava en evidència la manca de capitalitat cultural d'Igualada fins el moment. D'altra banda, va lamentar que no s'apostés per optimitzar els recursos tenint en compte els equipaments en clau de Mancomunitat.

Oriol Solà (ERC) va anunciar el vot favorable perquè el pla 'permet endreçar culturalment la ciutat i detectar les mancances que hi ha'. Finalment, Pere Calbó va afirmar que el PP hi donava suport perquè 'té una dimensió de ciutat i perquè, d'altra banda, és un document imprescindible perquè la Generalitat hi aporti el finançament i, sobretot, en prevegi la periodització'.

El punt va generar polèmica i retrets mutus entre l'alcalde, Jordi Aymamí, i el líder de CIU, Marc Castells, pel que fa a les actuacions d'una i altra formació en afers culturals. Aymamí va acusar els convergents de posar pals a les rodes' i de 'manca de responsabilitat', mentre que Castells va replicar-li que 'el pla deixa en evidència que l'Entesa no ha fet la feina que li tocava en tots aquests anys'.

La moció del PP sobre immigració no prospera

D’altra banda, el ple va desestimar —amb els vots en contra d’ERC i les abstencions de l’Entesa i CIU— una moció presentada pel Partit Popular sobre el paper dels ajuntaments en les sol·licituds d’arrelament i reagrupament familiar. Concretament, els populars demanaven que les infraccions de les ordenances municipals es tinguessin en compte a l’hora d’informar en aquests casos, de manera que l’Ajuntament pogués denegar l’arrelament o el reagrupament a les persones nouvingudes infractores. Una moció que sí que ha prosperat en d’altres localitats catalanes, com l’Hospitalet de Llobregat o Salt.

PUBLICITAT

1 Comentaris

R

Ramon

22 de desembre 2010.12:43h

Respondre

PP, no feu més demagògia amb les nouvingudes.

Prou racisme institucional!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.