TORNAR

Aquest dissabte Capellades serà la capital de la cultura popular infantil

Amb la celebració de la primera edició de la InCulCat, la Festa Infantil de la Cultura Popular, organitzada per Adifolk, l’Ajuntament de Capellades i els Gegants de Capellades

cultura
Dijous, 19 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La cultura popular també és cosa de nens. Així ho podrem veure aquest dissabte a capellades, amb la celebració de la 1a Festa Infantil de la Cultura Popular, amb la participació de mig miler de persones d'una trentena de colles catalanes que mostraran les versions infantils de les seves manifestacions folklòriques (música, balls de seguici, balls de Gitanes, bestiari, esbarts dansaires, capgrossos i gegants, falcons, sardanes, pubillatge...).

Els actes d'aquest dissabte 21 de maig començaran a 2/4 d'11 del matí, a la plaça Verdaguer, amb la rebuda institucional de la Vila de Capellades a Adifolk, entitat organitzadora de la trobada, amb l'actuació del Ball de Gegants de Capellades. Des d'aquí, els grups de cultura popular de Capellades iniciaran una cercavila de benvinguda a la resta d'entitats participants, que acabarà als jardins del Museu Molí Paperer on, a les 11, es farà un gran espectacle de benvinguda.

Des de 2/4 de 12 del migdia fins a les 5 de la tarda, als Jardins del Museu Molí Paperer, es faran tallers de cultura popular, a càrrec de les diferents federacions catalanes. També hi haurà un mercat de productes relacionats amb el món cultural infantil i una mostra dels diferents grups participants.

A 2/4 de 2 del migdia es farà un dinar popular al parc de la Font Cuitora.

A les 5 de la tarda, des dels Jardins del Museu Molí Paperer començarà una cercavila infantil amb totes les colles vingudes d'arreu de Catalunya.

A les 6 de la tarda, a la plaça Catalunya, es farà l'espectacle de cloenda de la festa.

Han confirmat la seva participació 26 colles, que oferiran una visió molt variada de la cultura popular. Vindran 2 agrupacions musicals, La Cobla de Santa Maria de Blanes i els Mins-trils de Tarragona; 3 balls de seguici amb els Cavallets cotoners de Vic, Ball de Cercolets i Ball de Panderos dels Hostalets de Pierola; 3 més de balls de Gitanes, Ball de Gitanes de Parets del Vallès, colla Mitjans del Ball de Gitanes de Lliçà d'Amunt, Colla de Petits del Ball de Gitanes de Martorelles; 2 colles de bestiari, el Basilisc Petit de Valls i Aligot o Drac Petit de Montblanc; 3 de diables amb el Ceptrot Adifolk, Ball de Diables Infantils de Vila-seca, Dimoniets de Capellades; 4 esbarts com el Rosa d'Abril de Castellterçol, Picarol i Cascavell de l'Esbart Manresà, Infantils de l'Esbart Vila de Gràcia i Agrupació Folklòrica Igualadina; 4 gegants i capgrossos com el Capgròs Adifolk, els Gegantets de Capellades, la Colla Gegantera Petits Pintors de Vila-seca i el Tuc-Tuc de l'escola Marquès de la Pobla; 1 colla sardanista, la Xiroia de Barcelona; 1 altra de falcons, els Falcons de Capellades i 1 última que mostrarà el pubillatge infantil a Catalunya.

Seguint amb la programació commemorativa del 50è aniversari d'Adifolk, fins al 29 de maig, la sala Les Voltes de Casa Bas de Capellades acollirà l'exposició "Adifolk, internacionalitzant la cultura popular des de 1972".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.