TORNAR
PUBLICITAT

Àries religioses a càrrec d'Anna Belén, Emmanuela Martelli i Manuel Ruiz

Primer concert organitzat per l’Associació Amics de l’Òpera d’Igualada

cultura
Dimarts, 7 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres a les 9 del vespre trindrà lloc a la basílica de Santa Maria un concert d'àries religioses, el primer acte organitzat per la recentment creada Associació d'Amics de l'Òpera d'Igualada (AOI).

PUBLICITAT

Les sopranos Anna Belén Gómez i Emmanuela Martelli, acompanyades al piano per Manuel Ruiz, interpretaran àries provinents d’Òperes i Oratoris que ens remeten al clima intimista i reflexiu al que ens invita la temàtica de la setmana santa. Les obres segueixen el fil conductor dels fets que es relaten a les escriptures, però són també expressió del sentiment interior que viuen els diferents compositors enfrontats ells mateixos a la lectura i reflexió del camí de passió i mort de Jesús.

Entre altres peces, es podran escoltar l’Ària “Jerusalem Die du Tötest die propheten” de l’oratori ‘Paulus 36’ de Felix Mendelsson. , l’”Ave Maria” de l’Òpera ‘Cavalleria Rusticana’ de Mascagni, peça que es va composar com a interludi musical al que posteriorment es va afegir la lletra de l’Ave Maria quedant com a tradició interpretar-la així, i també tres fragments de l’”Stabat Mater” de Pergolesi, obra que descriu amb gran fidelitat i sentiment el patiment d’una mare front al cos martiritzat del seu fill.

Pel que fa als intèrprets, Anna Belén Gómez va néixer a Sabadell, ha fet els estudis superiors de Cant al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Participa habitualment com a Soprano Solista en recitals i festivals lírics, d'Òpera i Sarsuela arreu d’Espanya, Itàlia, França i Bulgària. Guanyadora del concurs Mirna Lacambra el 2002, i d’altres premis internacionals. Emmanuela Martelli és filla de Sarteano (Siena). Estudià al conservatori “L. Refice” de Frosinone. Ha guanyat entre altres premis el 7° Concorso internazionale per cantanti lirici, Premio "Mattia Battistini" Rieti 2001 . Debuta l’any 2001 al Teatre G. Verdi de Carrara amb l’Òpera Rigoletto de G. Verdi. Realitza una intensa activitat concertística a Italia i a l’estranger interpretant Òpera, Opereta, Música Sacra i musical. El pianista Manuel Ruiz és fill d'Alpens (Barcelona), estudià al Conservatori del Liceu de Barcelona sota el mestratge de Pere Vallribera. Premi d'Honor del Grau Superior de Piano. Repertorista de l'Aula d'Òpera del Conservatori del Liceu i d’altres escoles, així com correpetidor habitual al liceu i en altres teatres. És també assessor de l’editorial Boileau i professor de música antiga.

L’entrada al concert és gratuïta, tot i que els membres de l’associació recorden la possibilitat d’inscriure’s a l’associació col•laborant així amb el pressupost anual d’activitats i gaudint dels avantatges i activitats exclusius per als socis, que s’aniran programant al llarg del curs.

Tot i que no es tracta d’una activitat exclusivament operística o lírica, des de l’associació valoren molt l’oferiment que els han fet els intèrprets aprofitant la programació d’aquest concert en dates properes a Barcelona, ‘i hem cregut que era una bona ocasió per a tirar endavant la primera activitat de cara al públic que fem enguany com a associació”.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.