TORNAR

L'Ateneu acull 'L'última trobada', dirigida per Abel Folk

Aclamada versió teatral de l’obra de Sándor Márai

cultura
Divendres, 6 febrer 2015. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El llibre cèlebre de Sándor Márai, una dissecció de l'ànima de dos personatges que han de trobar la força alliberadora de la veritat, prendrà vida aquest dissabte al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada, en una peça que dirigeix Abel Folk. Interpreten el propi Folk i Jordi Brau, amb la col·laboració d'Anna Barrachina. 

La densa i punyent obra de Sándor Márai, 'L'última trobada', editada per Empúries ara fa quinze anys, ha estat adaptada a l'escenari pel dramaturg i guionista cinematogràfic Christopher Hampton. L'espectacle, estrenat al Teatre Romea i interpretat per Abel Folk i Jordi Brau, arriba a Igualada aquest dissabte, amb la col·laboració d'Anna Barrachina, substituint Rosa Novell. L'espectacle es representa dissabte 7, a les 9, al Teatre Municipal l'Ateneu. La funció, organitzada per l'Institut Municipal de Cultura (IMC), forma part del Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística (C/ Garcia Fossas, 2) també avui al matí, de 10 a 2, com també a www.ticketea.com i, des de dues hores abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Brau, Folk i Barrachina, un repartiment de luxeMárai situa l'acció d'aquesta obra en el context de les dues grans guerres europees del segle XX, en les quals els pobles amics van acabar matant-se els uns als altres. En aquest sentit, Abel Folk afirma que "amb precisió quirúrgica, Márai fa la dissecció de l'ànima de dos personatges que han de trobar la força alliberadora de la veritat, per poder considerar que les seves vides ja estan completes. Parla sobretot de l'amistat i de la lleialtat, però també de l'amor i la fidelitat, de la traïció, de la venjança i del perdó, en definitiva parla de les passions humanes". 

L'acció transcorre en un petit castell de caça a Hongria, al peu dels Carpats, on alguna vegada es van celebrar elegants vetllades en salons decorats a l'estil francès, plens de música de Chopin, i que ha canviat radicalment d’aspecte. L'esplendor d'abans ja no existeix, tot anuncia el final d'una època. Dos homes, que de joves havien estat amics inseparables, es retroben després de 41 anys sense haver-se vist. Un d'ells ha passat molt de temps vivint a l'Extrem Orient; l'altre, en canvi, no s'ha mogut de la seva propietat. Però ambdós han viscut a l'espera d’aquest moment, doncs entre ells s'interposa un secret d'una força singular.

'L'última trobada' és un muntatge que, amb elements sobris, mostra la fragilitat de la condició humana sotmesa al temps i a la força interior de la passió, els sentiments i la
voluntat. L'obra, produïda pel Teatre Romea i Faig Produccions, compta amb un espai escènic i de llums dissenyat per Paco Azorín, el vestuari és de Maria Araujo i el
disseny de so de Jordi Bonet. Té cura de la caracterització Toni Santos i Pep Planas és l'ajudant de direcció.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.