TORNAR

El Barri de Sant Jaume Sesoliveres celebra unes festes de mínims amb vocació solidària

Les úniques activitats, una conferència virtual i una missa a la basílica d’Igualada

cultura
Dissabte, 25 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada s'ha treballat fins el darrer minut, però els veïns es limitaran finalment a fer accions solidàries. Part del pressupost de la Festa Major del Barri es destinarà a Càritas.

PUBLICITAT

Membres de la Junta, amb Montserrat Roca, responsable de CàritasLa Junta de Veïns del barri de Sant Jaume Sesoliveres ha replantejat les festes del barri, davant la conjuntura especialment dura per la pandèmia. Després de parlar amb diversos veïns i veïnes, la junta entén que "no és un any de grans celebracions i que cal fer costat a la gent que ha patit i que encara pateix. Cal respectar la feina dels sanitaris que es troben al capdavant frenant l'avenç d'un virus atroç."

Per tant, no hi haurà ni el tradicional ball amb sopar a la fresca, ni les activitats infantils, ni la Missa de Sant Jaume amb el vermut del diumenge a peu de l'ermita. Fins al darrer moment es va treballar amb el departament de cultura de l'Ajuntament d'Igualada per encertar la forma de com dur-los a terme. Els veïns no es quedaran sense actes, raó per la qual els organitzadors han adaptat el programa al context actual i proposen viure una festa major solidària. Un dels actes porta per nom "Junts plantem cara al coronavirus" on part del pressupost de la festa major del barri s'ha destinat a Càritas Diocesana.

Hi haurà, el dissabte a la tarda, la conferència virtual 'L'ermita de Sant Jaume i l'origen d'Igualada', a càrrec de Pere-Jaume Ferrer. I Diumenge es durà a terme la missa de Sant Jaume però no a l'ermita del S.X, sinó a la Basílica de Santa Maria d'Igualada on es poden garantir les mesures de prevenció i higiene. La Missa serà presidida per Mossèn Eduard Flores i es farà una donació de 50 goigs de Sant Jaume Sesoliveres a la parròquia, editats pels Gogistes Penedesencs. Com a record commemoratiu s'ha editat una litografia de l'Ermita amb un tiratge de 150 /exemplars, dels quals l'autor Antoni Sagarra ha firmat i numerat 75, i que es repartiran entre les veïnes i veïns del barri, així com a diverses personalitats de la nostra ciutat, amb un missatge d'ànims per afrontar junts la lluita contra la SARS-COV2.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.