TORNAR
PUBLICITAT

Bernat Roca desglossa els efectes de la Gran Guerra a Igualada

L’AUGA aprèn les connexions amb casa nostra i la tragèdia d’aquell conflicte

cultura
Dissabte, 18 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Havia de ser la "guerra per acabar amb totes les guerres" i només va ser un horror que en desencadenaria un altre 20 anys més tard. L'AUGA va escoltar a Bernat Roca parlar de la Primera Guerra Mundial i els seus efectes a Igualada. 

L'historiador igualadí Bernat Roca, d'una família compromesa d'anys amb l'Ateneu i professor de l'Institut Pere Vives Vich va fer una lliçó magistral davant del públic que omplia el Teatre Municipal l'Ateneu. L'explicació dels orígens i diversos fronts on es va anar desenvolupant una guerra cruent en extrem es van intercalar amb explicacions de com proveïa la indústria igualadina -sobretot els curtidors- els diversos exèrcits.

Roca, esquerra, amb Jaume Ortínez a l'inici de la sessióNo es va quedar aquí, Roca. També va desglossar en part la història familiar estretament relacionada amb els efectes de la que es va anomenar la Gran Guerra. Pel que fa a Igualada, l'activitat adobera, juntament amb la tèxtil, van crear llavors grans fortunes a la nostra ciutat; però a costa d'un esforç enorme i mal pagat d'una classe treballadora empobrida. I tot plegat en el context de la grip europea que només a l'octubre del 1918 va causar prop de 200 morts a Igualada. El proper dilluns, moment per al Zoom Festival a Igualada, amb la projecció d'un documental sobre Peret i la Rumba catalana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.