TORNAR

Bibliorelats premia dues narracions amb DO anoienca

Oriol Solà Prat i Joan Pinyol veuran els seus respectius relats publicats

cultura
Dilluns, 25 maig 2015. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Convocat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el col·lectiu literari Reusenques de Lletres, dins el programa d'activitats en commemoració de L'Any de les Biblioteques, divendres passat, dia 22 de maig, es va fer públic a Reus el veredicte del premi de contes Bibliorelats. Entre les narracions seleccionades, dues fetes per mans anoienques, les de Joan Pinyol i Oriol Solà

El conte 'Punt de trobada' de Joan Pinyol i 'El tren de matèries perilloses' d'Oriol Solà Prat han estat seleccionats entre els premis del concurs de contes Bibliorelats. Eren 75 les narracions que hi van participar. El jurat format per Carme Andrade, Carme Fenoll, Fina Masdéu, Lena Paüls i Victòria Rodrigo n'han acabat triant 19 i entre aquestes 19 narracions, les dels dos anoiencs.

Oriol Solà, escriptor montbuiencEls altres contes i autors seleccionats van ser 'Te quiero, amor. Fdo- África' de Rosana Andreu Febas, 'La geometria dels teus ulls' de Marina Barraso Rodrigo, 'Sygma' d'Àurea Bellera, 'La més bella història' de M. Pilar Cabrerizo Lahoz, 'S'ha de llegir' de Josefina Coll Ballbé, 'Evasió' de Patrícia Domingo Anguera, 'La cova de les meravelles' de Conxita Jiménez Abril, 'Viatge de tornada' de Clara Juncarella Fortuny, 'Això és un dir' de M. Pilar López Bastida, 'El gat i la rata' d’Eduard López Mercadé, 'No m’esperis a sopar' de Concepció Munté Castillo, 'Revolució' de Romana Ribé i Llenas, 'Nélida Espíndola Dávalos (o Per antonomàsia)' de Joan Servé Cugat, 'Entre lligalls de diaris'de Josep-Lluís Sotorra Agramunt, 'Veïns a la força (alfabètica)' d'Andreu Suriol Ribé, 'El consell' de David Torelló Alsina i 'Marta' d'Enric Vila Casillanis.

El jurat va fer constar l'alt nivell de qualitat literària i l'originalitat de l'enfocament dels relats rebuts i el fet que hagin acomplert l'objectiu d'ampliar l'imaginari col·lectiu amb la biblioteca pública de Catalunya com a referent i tret diferenciador d'una cultura pròpia i va agrair a la plataforma digital Røter i al Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya la incondicional col·laboració en el desenvolupament de la seva tasca. El premi de 'Bibliorelats' consistirà en l'edició col·lectiva d'un llibre amb els relats seleccionats, a càrrec d'Arola Editors, de Tarragona i la presentació del llibre dins la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc entre el 4 i el 13 de setembre a la plaça de la Catedral de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.