TORNAR
PUBLICITAT

La biblioteca d'Igualada rep la puntuació més alta dels usuaris de la demarcació de Barcelona

cultura
Dilluns, 19 gener 2009. 20:29. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els usuaris de la Biblioteca Central d'Igualada han puntuat amb un 8,2 aquest equipament en una enquesta de satisfacció que ha dut a terme el Servei de Biblioteques de la Diputació a una mostra proporcional de persones que tenen i utilitzen el carnet d'usuari. L'enquesta s'ha fet a 28 municipis de més de 30.000 habitants de la província de Barcelona i s'han entrevistat 400 persones de cada biblioteca. El conjunt de biblioteques ha estat molt ben valorat però la d'Igualada ha estat la que ha obtingut la puntuació més alta. El silenci, la neteja, el bon estat de l'equipament i el tracte del personal són els aspectes més apreciats pels usuaris, així com el fons bibliogràfic que tenen al seu abast.
PUBLICITAT

BCI

Els resultats de l'enquesta també revelen que gairebé la meitat dels enquestats, un 46,3%, va a la biblioteca per motius relacionats amb l'oci. Per la seva banda, un 35,3% hi va per estudis i un significatiu 16%, cinc punts per sobre de la mitjana, per motius professionals.

Pel que fa als serveis que ofereix la Biblioteca, el més ben valorat és el de préstec, que obté una nota de 8,37. De fet, aquest és un dels serveis més importants, ja que permet als ciutadans emportar-se cap a casa documents en múltiples suports, des de llibres a pel·lícules en DVD, passant per còmics, revistes i tot tipus de material multimèdia.

Precisament, una àmplia majoria dels enquestats també destaquen el bon estat en què es troben els documents i un 76% assenyala que la biblioteca és completa. A més, un 52% dels entrevistats -deu punts per sobre de la mitjana- utilitza el préstec interbibliotecari, un servei que permet accedir al fons de totes les biblioteques que formen part de la Xarxa de la Diputació.

Aquesta és la segona enquesta de satisfacció que du a terme la Diputació de Barcelona entre les persones usuàries de les biblioteques, per conèixer les seves opinions i preferències i poder millorar, així, el servei que s'ofereix. L'any 2003 ja se'n va fer una i aleshores els usuaris van puntuar amb un 8,05 la Biblioteca Central d'Igualada.

ACN

PUBLICITAT

5 Comentaris

R

Raquel

Igualada

21 de gener 2009.17:19h

Respondre

Si voleu estar bé aneu a la Biblioteca de l’Ateneu. Calma, tranquilitat; gent, la justa. Cafè inclòs per fer un descans i horari de dissabte fins a les 10 de la nit! Un luxe a casa nostra. I a... Llegir més més a més a l’Ateneu, què més voleu?

P

Pau

20 de gener 2009.19:50h

Respondre

Una de les preguntes de l’enquesta era què et sembla l’horari de la biblioteca. Només això.

M

Marina

IGD

20 de gener 2009.19:36h

Respondre

Estic d’acord amb que potser dissabte a la tarda hauria d’obrir, però, siguem sincers, com a estudiants, aquesta queixa només ens surt quan tenim exàmens. Per sort, sembla que les biblios de... Llegir més la ciutat s’estan posant les piles i la de l’Ateneu obre en època d’exàmens dissabte a la tarda, i la de la Teneria (EUETII) també ha ampliat horaris.
Per cert, a mi em van fer l’enquesta i la pregunta dels horaris hi era.

M

Més obert

20 de gener 2009.09:28h

Respondre

Estic d’acord amb el Jordi. La biblioteca té un horari molt senyor. Horari de funcionaris. Si és un servei public ha d’obrir més hores els dissabtes i potser els diumenges. Segurament aquesta... Llegir més pregunta no constava en el qestionari de la Diputació.

J

Jordi

IGD

20 de gener 2009.06:49h

Respondre

perquè no s’obren més el cap de setmana?? dissabte tarda, diumenge matí...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.