TORNAR

La Biblioteca igualadina frega els 180.000 usuaris el 2018

Pel taulell de préstec passaven durant més de 100.000 documents, un 90% llibres

cultura
Dimarts, 5 febrer 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Biblioteca Central fa 20 anys a ple rendiment. El 2018 l'ús de l'equipament de Cal Font va créixer en tots els indicadors, amb alguns augments notables, com l'increment en un 21% dels documents digitals.

El 2018 van passar per la Biblioteca Central d'Igualada un total de 179.853, una xifra lleugerament superior a la de l'any anterior i que situa aquest equipament municipal en una mitjana de 630 usuaris al dia. Durant l'any passat també van créixer els usuaris del servei de préstec, sobretot entre els infants i la gent gran, que cada vegada utilitzen més el carnet de la Biblioteca per emportar-se a casa llibres, revistes, música i pel·lícules.

Una de les activitats a l'Espai JoveAixí, l'any passat es van deixar en préstec 108.655 documents, 85.000 dels quals llibres. Això suposa una mitjana de 381 préstecs al dia. D'entre aquests destaca de manera especial l'augment de préstecs de novel·les juvenils i còmics per adults. Aquest fet va lligat a la remodelació de l'Espai Jove dut a a terme l'estiu passat amb l'objectiu d'atraure més usuaris joves a la Biblioteca i oferir-los títols i serveis més adaptats als seus gustos. També ha crescut considerablement, un 21%, el préstec de documents digitals a través de la plataforma www.ebiblio.cat. Els usuaris amb el carnet de la Biblioteca es van descarregar 2.043 llibres electrònics gràcies a aquest servei gratuït que permet llegir des de qualsevol dispositiu mòbil.

També hi ha altres indicadors positius de les dades recollides al llarg de l'any, com l'augment del moviment de préstec interbibliotecari, tant de documents de la Biblioteca que s'han deixat a altres biblioteques com viceversa. El fons de la Biblioteca és actualment de 120.773 documents, el gruix dels quals són llibres, tot i que també hi ha altres formats com revistes, pel·lícules, còmics i audiollibres. A aquesta col·lecció cal afegir els més de 8.000 documents digitals de l'eBiblio.
Finalment, l'any passat la Biblioteca Central va acollir 447 activitats culturals i de promoció de la lectura i l'aprenentatge permanent, que van suposar un total de 10.000 assistents.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.