TORNAR

La biblioteca de Montbui, plena d'activitat per Sant Jordi

Destaca la representació de 'El soldadet de plom', a càrrec d'alumnes de l'IES Milà i Fontanals d'Igualada

cultura
Divendres, 16 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el marc de la celebració de Sant Jordi, la Biblioteca de Montbui organitza diferents activitats per als seus usuaris. Especialment els més menuts seran protagonistes d’un seguit d’activitats. El passat divendres va tenir lloc la primera sessió de l’Hora del Conte’. Anna Arévalo va explicar ‘Allà on viuen els monstres’.

Aquest divendres 16 d’abril, també a les 18 hores, Marta Talló moderarà una sessió del Club de Lectura Infantil, sobre l’obra 'Konrad o el nen que va sortir d’una llauna'. Dilluns 19 d’abril a partir de les set de la tarda tindrà lloc una sessió del Club de Lectura de Català Fàcil. Anna Pavón coordinarà l’activitat, que tractarà sobre l’obra 'La volta al món en 80 dies', de Jules Verne.

Dimarts 20 d’abril a partir de les set de la tarda tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura, amb l’obra 'Solitud', de Víctor Català. Moderarà la sessió l’escriptura i periodista montbuienca Mireia Rubio.

El soldadet de plom

Durant el dijous 22 d’abril es realitzarà una de les activitats més destacades, la representació teatral de l’obra 'El soldadet de plom' (al matí). L’actuació anirà a càrrec dels/les alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’IES-SEP Milà i Fontanals d’Igualada, i combinarà el teatre i les ombres xineses, a la Biblioteca de Montbui. Per tal de celebrar Sant Jordi, la biblioteca ha convidat a tots els nens i nenes de P5 del municipi a gaudir d’aquest espectacle.

Com cada curs, des d’un dels crèdits del cicle anomenat expressió i comunicació, es realitza un projecte per les dates de Sant Jordi, en el qual es treballa la literatura infantil com un dels seus continguts. Amb aquest projecte els alumnes aprenen diferents tècniques d’expressió verbal, corporal, plàstica, musical , que els donarà eines suficients per explicar contes. El més important és que cal una gran labor d’equip en el que tots s’impliquen col·laborant per elaborar el guió, els diferents escenaris, per controlar la il·luminació, triar la música més adient, els efectes sonors, el maquillatge i el vestuari. Escoltar als companys i respectar les opinions dels altres, resoldre els problemes que van sorgint, arribar al consens i prendre decisions conjuntes per a que el resultat sigui el més òptim possible són alguns dels objectius d’aquest treball.

El mateix dijous, a les 15.15 h, també tindrà lloc a la biblioteca una lectura de textos d’autors catalans a càrrec dels alumnes de les aules d’acollida de l’escola Gaudí i l’IES Montbui, els quals mostraran als familiars, amics i públic en general, els avenços aconseguits en l’aprenentatge de la nostra llengua.

I a partir de les 18 hores hi haurà una nova sessió de l’Hora del Conte, amb l’obra ‘Contes d’abril lligats amb un fil’, a càrrec de Carla Jorba. Clouran les activitats el proper 29 d’abril, amb una nova sessió de l’Hora del Conte: Arnau Vinós explicarà la història d’Ingo i el Drago.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.