//Plugins sense CDN ?>
Aquest diumenge, 5 d’octubre, Òdena va acollir la celebració de la 14a Fira de la Vinyala, promoguda per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Òdena conjuntament amb la Confraria de la Vinyala i MapaMundi Produccions.

L’edició d’enguany ha comptat amb la participació d’una quinzena de restaurants, cinc cellers, diverses entitats que han organitzat tallers i activitats i, segons l’organització, ha tingut una bona rebuda per part del públic. La proposta, que barreja gastronomia amb artesania i oci, forma part de la Ruta Europea del Cargol.
La jornada va començar amb una Mostra Gastronòmica i un mercat de productes relacionats amb el cargol. Després, va continuar amb un taller familiar de cuina, una cursa infantil i la Festa de la Verema, que va oferir als participants l’oportunitat de trepitjar raïm i tastar el most.
Durant tot el dia, els assistents també van poder degustar els plats de cargols de diversos restaurants i de la Confraria de la Vinyala. Per acabar, es va fer l’entrega de premis del concurs a la millor recepta de vinyales, que va guanyar la Cafeteria Queralt, i el de la votació popular, que va ser per Castells de Plats.
La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Òdena, Vanessa Garcia, va destacar que la proposta “apropa a la ciutadania una part del llegat històric del poble alhora que ofereix una jornada de celebració i lleure”.