TORNAR

Calaf serà la capital agrícola de la Catalunya Central els dies 6 i 7 de setembre amb la nova edició de la fira Agro Alta Segarra

cultura
Dimecres, 7 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La quarta edició de la fira agrària comptarà amb dues jornades tècniques per a professionals del sector el divendres i repetirà l'èxit del Tractor Festival, la gimcana de tractors, el dissabte al matí

L'objectiu de la fira Agro Alta Segarra és la d'esdevenir una fira de referència pel que fa a la formació i divulgació entre els professionals del món agrari, per aquesta edició es realitzaran dues jornades tècniques. Al llarg del matí del divendres 6 de setembre es realitzarà la jornada Recomex. Resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius organitzades per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) on es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d'hivern i es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector.
A la tarda, es realitzarà la formació Desherbatge mecànic i sembradora elèctrica organitzada pel DARP (Departament d'Agri­cultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació) i Unió de Pagesos que posarà l'accent en el control de males herbes mitjançant sistemes mecànics. Aquest control és una estratègia més que té a disposició l'agricultor per a combinar amb les ja existents i assolir una major efectivitat i eficiència al llarg del temps. L'objectiu és veure alguns dels atifells que poden realitzar aquest control. Cadascun d'ells utilitza diferents sistemes de treball i és important conèixer el seu maneig per aconseguir una bona eficàcia. Durant la jornada també es podrà veure una sembradora elèctrica, i s'explicarà les novetats que suposa l'entrada en vigor de la nova normativa de maquinària.


Torna el 2n Tractor Festival, la gimcama de tractors
Després de l'èxit de l'any passat, en aquesta quarta edició, la fira repetirà el dissabte al matí la proposta de gimcana de tractors on els participants hauran de mostrar les seves habilitats sobre el vehicle. Els conductors hauran de realitzar un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el temps.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.