TORNAR
PUBLICITAT

Capellades lliura el reconeixement a Ton Argelich com a fill adoptiu

El Teatre la Lliga s’omple per acompanyar a un personatge entranyable del municipi

cultura
Dijous, 27 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels pulmons de la vida associativa i cultural de Capellades, Ton Argelich, ja és oficialment Fill Adoptiu del Municipi. El regidor de Cultura Àngel Soteras va elogiar el seu paper i va fer un repàs de la seva trajectòria en diversos apartats. 

PUBLICITAT

En un Teatre de la Lliga ple a vessar, aquest diumenge el batlle de Capellades Salvador Vives va lliurar el títol de Fill Adoptiu de Capellades a Ton Argelich Iglesias. Un cop rebut el reconeixement, va intervenir l'homenatjat per agrair la presència de totes les persones assistents i compartir més anècdotes de la seva trajectòria. L'acte havia començat amb diverses glosses per repassar la seva vida i projectes des de diferents àmbits, ja que la seva col·laboració amb la vila i les entitats ha estat llarga i fructífera.

La Comissió organitzadora de l'acte va recordar la seva aportació en el món teatral on, a banda d'actuar, també hi ha col·laborat més intensament; la creació de diversos espais emblemàtics de la vila com ara el Racó de Sant Jordi o la font del carrer Fondo; també amb diverses capelles com la de la Verge de Montserrat o la del carrer d'Oló. També es va esmentar una de les seves facetes més conegudes, la seva relació diverses peces de la imatgeria capelladina. Va ser qui va restaurar els Capgrossos de Capellades, quan van aparèixer molt deteriorats a les golfes de l'Ajuntament i després va construir els motlles per fer-ne de nous. També va "reviure" el Drac de Capellades, després que l'originari es cremés. Va col·laborar en la creació dels Gegantets de Capellades, el Capelló i la Miramar, els capgrossos de Fil i Canya, els caps del Petit Príncep, etc.

Fora del món de la imatgeria, Argelich va ser un dels promotors de la restauració de la Capella de Santa Bàrbara, a la Font de la Reina, que estava molt deteriorada. Tal com es va destacar al llarg del reconeixement, una de les virtuts destacades és la gran multiplicitat de tècniques de treball utilitzades, que li han permès recuperar peces antigues per integrar-les a obres noves – a la Font del carrer Fondo o a la mateixa Capella de Santa Bàrbara. Àngel Soteras, regidor de Cultura, va destacar durant la presentació que "cadascun de nosaltres coneixem el 'nostre' Ton Argelich, aquell que ha col·laborat amb qualsevol de les iniciatives en què hem pres part. Avui coneixerem els 'altres' Tons Argelichs, el qui ha col·laborat en tantes i tantes accions on no hi érem. I comprovarem, segur, que tots són el mateix Ton: la persona afable, discreta, sempre disposada..., el tipus de persona que tots volem per als nostres pobles". L'acte va acabar amb un refrigeri per als assistents al Pati de La Lliga, per fer un brindis conjunt.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.