TORNAR
PUBLICITAT

El Casal de Calaf fa el ple per celebrar els 20 anys de l'Escola de Música

Lloll Bertran i Eloi Fonoll acompanyen una jornada musical molt emotiva

cultura
Dijous, 17 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un quart de miler de cantaires van emocionar el Casal de Calaf aquest dilluns, amb el concert dels 20 anys de l'Escola de Música de Calaf. Més de 600 persones van acudir a l'equipament calafí.

Lloll Bertran i Eloi Fonoll conduïen l'espectacle que va comptar amb la col·laboració de més de 260 cantaires, alumnes de l'Escola Alta Segarra de Calaf, en honor als 20 anys de l'Escola de Música. La cantata '50 milions de segons' va comptar amb col·laboració de l'Escola Alta Segarra. Hi van participar 260 cantaires alumnes de l'escola, 8 músics professors de l'Escola de Música i dos actors d'excepció, els esmentats Lloll Bertran i Eloi Fonoll.

Bertran i Fonoll, a dalt de l'escenari calafíLes entrades s'havien posat a la venda el 3 de maig i en només una tarda ja s'havien venut gairebé totes. Això va fer que ahir, l'aforament del Casal de Calaf - que també va voler col·laborar amb aquest acte - estigués complet i que més de 600 persones gaudissin de l'espectacle. Isaac Fonoll, director de l'Escola de Música i Montse Marsans, directora del cor, van donar la benviguda al públic assistent i van agrair a totes les persones que de forma desinteressada i voluntària havien fet possible l'acte com els tècnics, professors, mares i pares i personal de l'Ajuntament.

L'alcalde calafí, Jordi Badia, va dirigir un agraïment al govern municipal que vint anys enrere va tenir el coratge de crear l'Escola de Música Municipal i a tots aquells que al llarg del temps havien apostat per fer-la crèixer. A més, també va destacar que la música és un instrument tremendament eficaç per lluitar contra la desigualtat economica i social, ja que influeix en la capacitat d'aprenentatge, creativitat, desenvolupament motriu i socioafectiu. Per això, va garantir que des del consistori s'apostaria per donar eines i facilitats per a què tots els nens i nenes puguin accedir a l'Escola de Música i que aquesta continui sent pública.

Montse Marsans va dirigir la cantata '50 milions de segons', amb música de Joan Vives i text de Piti Español, que a més de les veus dels alumnes de primària de l'Escola Alta Segarra va tenir també el concurs de tots els alumnes de llenguatge de l'Escola de Música (de 4 a 12 anys) dirigits per Maribel Sibila. El títol de l'obra feia referència al temps que una persona destina a l'Escola, és a dir, és la suma de tots els dies, hores i minuts que representen tots els cursos escolars traduïda en segons.

Eren 13 cançons, animades en clau d'humor per la Rita, Lloll Bertran i el Víctor, Eloi Fonoll, en les que es repassava alguns dels sentiments, moments i personatges mítics que un alumne de qualsevol escola viu i recorda. La mandra de llevar-se al matí, el cansament de fer tantes activitats durant el dia, el deliciós i inigualable entrepà de mortadel·la per esmorzar, la professora que et té mania o els polls que s'instal·len al cap dels infants i atemoreixen els pares i mares, entre d'altres, van ser les temàtiques de la cantata que van portar molts records als assistents. La part instrumental va anar a càrrec dels vuit professors de l'Escola de Música: Isaac Fonoll al piano; Ignasi Pons al teclat; Ricard Morros al saxo i clarinet; Jordi Gabarró a la bateria; Lluc Maduell a la guitarra; Joan Miquel Giró a la trompeta; Jordi Morera al violoncel i Joan Ramon al trombó.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.