TORNAR
PUBLICITAT

Castellolí 'portarà' part del Sant Jordi a casa

La brigada municipal portarà les roses casa per casa

cultura
Dijous, 16 abril 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sant Jordi té dos components indissociables, el llibre i la rosa. L'Ajuntament de Castellolí se sobreposa a la COVID19 i en 'rescata' l'apartat floral i de creació literària, ja que hi haurà roses a les cases i un concurs de relats.

PUBLICITAT

Queden set dies per la Diada de Sant Jordi. A Castellolí, la brigada municipal serà l'encarregada que totes les famílies del municipi rebin la rosa el dia de Sant Jordi. Així, l'Ajuntament de Castellolí farà possible que la tradició del dia de Sant Jordi arribi a cada llar en temps de confinament; no només ha ideat un nou format de Jocs Florals perquè es puguin celebrar des de casa, sinó que s'ocuparà de repartir les tradicionals roses vermelles a tots els domicilis del municipi.

Les 350 roses que l'Ajuntament ja ha encarregat es repartiran casa per casa el mateix dia 23 d'abril, ja sigui del nucli, dels barris o les masies. L'Ajuntament també ha acordat per aquest 2020 un nou format dels Jocs Florals que cada any se celebren per Sant Jordi perquè tothom hi pugui participar des de casa. Igual que en els anys anteriors, hi ha diferents categories: Primera infància (3-5 anys) que participa amb un dibuix de la diada de sant Jordi; Infantil (6-11 anys) amb una endevinalla, conte, poesia, o còmic; Juvenil (12-18 anys) amb poesia, còmic o relat; i Adult (més de 19 anys), que pot presentar una poesia, relat o conte.

A causa de la situació provocada per la COVID19, no es farà un acte presencial sinó que tots els participants hauran d'enviar per correu la seva creació; poden fer una foto en cas del dibuix, o bé fer un petit vídeo d'un minut on expliquen el dibuix, còmic, o bé llegeixen l'endevinalla, el relat, etc. Amb tot aquest material que rebrà l'Ajuntament (fotos i sobretot vídeos), es farà un muntatge audiovisual que es farà públic el mateix dia 23 d'abril. Així tots els veïns i veïnes el podran veure i celebrar Sant Jordi des de casa seva.

Carla Peña, regidora de Benestar Social, explica que "l'objectiu del Jocs Florals continua sent el mateix que el dels altres anys: fomentar i promoure el gust per l'escriptura creativa i la lectura, però aquest any té un valor extra afegit que és el de ser capaços de superar la distància i la situació que vivim per poder seguir celebrant una de les diades més esperades al nostre calendari de la manera més propera possible".

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.