TORNAR

El Servei Educatiu de l’Anoia s'instal·larà a la Casa de la Cultura d'Igualada

Amb aquest acord entre Educació, Consell i Ajuntament, el centre deixarà la seva ubicació actual, al Garcia Fossas

cultura
Dijous, 1 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el ple de dimarts del Consell Comarcal es donava la llum verda a aquest trasllat. L'ens comarcal també podrà fer ús de les futures instal·lacions del Servei Educatiu de l'Anoia (que inclou el Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius, el Centre de Recursos Pedagògics, l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic i l'Equip suport i assessorament en Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social) per a desenvolupar-hi accions formatives.

PUBLICITAT

Xavier Boquete, president del Consell, en la roda de premsaEl Servei Educatiu de l'Anoia, que inclou entre d'altres, el Centre de Recursos Pedagògics (CRP),  s'ubicarà a una nova seu, situada al carrer Sant Carles d'Igualada. Es tracta de l'edifici propietat de la Generalitat de Catalunya que, fins a l'any passat, va acollir la Casa de Cultura del Consell Comarcal. En els pròxims mesos, un cop s'hi facin els treballs de millora imprescindibles, acollirà aquest nou servei. L'acord s'ha confirmat aquesta setmana, amb un pacte rubricat entre Consell i Ajuntament,

Fins a principis del 2020, l'edifici acollia usos culturals, com l'Escola de Dansa, però "requeria intervencions i millores en la seva estructura". Amb un nou acord amb el departament d'Educació serà aquest departament qui porti a terme les obres d'adequació necessàries per a poder-hi acollir novament usos públics. El CRP és ara mateix a l'Escola Garcia Fossas d'Igualada, gràcies a un acord amb l'Ajuntament de la ciutat, a l'espera de disposar de les instal·lacions indicades per al seu establiment definitiu. 

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, celebra "la bona disposició de totes les parts a l'hora de recuperar la capacitat de prestació de servei públic en aquest espai i convertir-lo en un punt de referència per als serveis educatius de la nostra comarca" i, en aquest mateix sentit, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, apunta també que "aquesta és una solució molt esperada i molt benvinguda, ja que es dotarà el Servei de les instal·lacions que precisa i, alhora, s'alliberaran uns espais molt necessaris per a l'Escola Garcia Fossas".


3 Comentaris

L

Laura

Òdena

1 de juliol 2021.18:15h

Respondre

Ara resulta que si que es volen fer les obres per mantenir l’edifici i abans quan hi havia l’única escola de dansa PÚBLICA de l’Anoia i altres entitats no.
Diguem-ho CLAR Sr. Marc Castells... Llegir més (alcalde d’Igualada) i Sr. Xavier Boquete (president del Consell Comarcal de l’Anoia): NO es volien pagar les obres per mantenir l’edifici i assegurar la continuïtat de l’escola pública de dansa!!! NO COSTA TANT DIR-HO PERÒ TÉ UN COST POLÍTIC! SIGUEM VALENTS!!!

F

Filosòfica

Igualada

5 de juliol 2021.09:51h

L’edifici és de la Generalitat, les obres les decideix fer o no fer Generalitat.I Generalitat decideix per a que fer-les. El Consell Comarcal tenia el dret d’ús que ja que no hi ha hagut manera... Llegir més de que la Generalitat inverteixi en fer les obres per seguir amb l’Escola de Dansa, cedeix, per a que realitzin el Servei Educatiu de l’Anoia i no es perdi activitat en l’edifici

emrac

Carme Hito

Igualada

1 de juliol 2021.08:25h

Respondre

El que és trasllada és el Servei Educatiu de l’Anoia. Els professionals del SEA coordinen les seves actuacions amb l’objectiu de millorar l’atenció al professorat, alumnes i... Llegir més famílies.
Està format pels següents serveis, que treballen de forma integrada a la comarca de l’Anoia:

CREDA: Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius
CRP: Centre de Recursos Pedagògics
EAP: Equip d’Assessorament Psicopedagògic
ELIC: Equip suport i assessorament en Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.