TORNAR

El Cercle de Dones s'estrena amb reunions al Centre Cívic de Fàtima

Es vol recuperar la tradició de compartir experiències intergeneracionals de dones

cultura
Dissabte, 6 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada, amb el suport de l'Àrea d'Igualtat de Gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena, han començat el procés participatiu 'Salut i dones'. Entre les accions d'aquest programa hi ha la creació d'un grup per compartir experiències sobre la salut. Aquest grup enceta les reunions la setmana vinent. 

PUBLICITAT

Recuperar una tradició, les trobades d'àvies, mares i joves per compartir les seves vides, experiències i aprenentatges, amb un Cercle de Complicitat, Sororitat i Creació Conjunta. Això és el que impulsa el procés participatiu 'Salut i dones' que es tradueix entre d'altres amb la creació d'un Cercle de Dones apadrinat per la Mancomunitat de la Conca. El Cercle de Dones comença a caminar el proper dijous 11 al Centre Cívic de Fàtima.

En aquestes reunions, cada generació tenia la seva funció: les àvies aportaven la seva saviesa i experiència, les mares el seu potencial creatiu i les joves la seva vitalitat, força i noves visions. Els Cercles de Dones, i la seva metodologia, han format part d'una cultura femenina ancestral, perduda amb l'entrada de la cultura patriarcal, que mantenia vives les eines i els coneixements sobre la feminitat.

El Cercle de Dones que es reunirà el segon dijous de cada mes al Centre Cívic de Fàtima. Seran trobades conduïdes per la Fundació Aroa, un equip amb formació en psicologia, psicopedagogia, treball social i infermeria, amb especialització en gènere i violència masclista, tècniques de gestió emocional, tècniques ancestrals d'apoderament i lideratge amb perspectiva de gènere, art teràpia, teràpia narrativa, mediació intercultural i intervenció comunitària. L'experiència laboral del personal en la dinamització d'aquest tipus d'accions és de set a dotze anys d'experiència. Les trobades s'allargaran fins el mes de juny de 2019. 

Per formar part del Cercle es pot posar en contacte amb l'Espai Cívic Centre o el Centre Cívic de Fàtima. Ara mateix resten tres places lliures. El cercle té un cost de 15 euros per a les dones que hi participen i està subvencionat en gran part pel departament de Sanitat i Salut Pública i amb la col·laboració de la MICOD.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.