TORNAR

El claustre de l'Escola Pia és el "tresor" més votat pels igualadins

La festa dels Reis, el Museu del Traginer, la Basílica de Santa Maria, l’Asil, el Museu del Tren Railhome Barcelona i l’Antic Escorxador, completen la llista de ’7 Tresors del patrimoni cultural d’Igualada’ escollits per votació popular

cultura
Diumenge, 21 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat 16 de novembre va finalitzar el període de votacions perquè els igualadins i igualadines poguessin escollir els "7 Tresors del Patrimoni Cultural d'Igualada". La iniciativa s'ha fet com a pròleg de la capitalitat igualadina de la cultura catalana per al 2022. El Claustre de l'Escola Pia, la Festa dels Reis, el Museu del Tren Railhome Barcelona, l'Asil del Sant Crist, el Museu del Traginer - Col·lecció Antoni Ros, la Basílica de Santa Maria i l'Antic Escorxador, han estat els set "tresors" escollits, que s'integraran a la "Llista representativa dels tresors culturals del món".

PUBLICITAT

Igualada Capital de la Cultura Catalana ha donat a conèixer els resultats del procés participatiu per escollir els "7 Tresors del Patrimoni Cultural d'Igualada", en el qual van participar 1.254 persones, que van poder escollir les seves preferències entre les 20 candidatures.

La més votada va ser el claustre de l'Escola Pia, amb 556 vots. Les altres sis opcions guanyadores són: la Festa dels Reis (488 vots), el Museu del Tren Railhome Barcelona (471 vots), l'Asil del Sant Crist (368 vots), el Museu del Traginer - Col·lecció Antoni Ros (316 vots), la Basílica de Santa Maria (302 vots) i l'Antic Escorxador (181 vots). Aquests set elements elegits per votació ciutadana, passen a formar part dels "7 Tresors del Patrimoni Cultural d'Igualada" i s'incorporen a la "Llista representativa dels tresors culturals del món", en què ja hi han incorporat els seus elements ciutats com Barcelona, Badalona, Reus, el Vendrell i Tortosa.

La resta de candidatures van obtenir aquests vots: Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (179 vots), els Tres Tombs (171 vots), el Rec (172 vots), la plaça de la Porxada (169 vots), el Museu de la Pell d'Igualada (168 vots), l'Ermita de Sant Jaume de Sesoliveres (131 vots), la Mostra d'Igualada - Fira d'espectacles infantils i juvenils (93 vots), el Portal d'en Vives i de la Font Major (88 vots), la Festa Major de Sant Bartomeu d'Igualada (87 vots), el Casino Foment (81 vots), la Igualadina Cotonera (72 vots), el Cementiri Nou (71 vots) i la Vila Romana de l'Espelt (61 vots).

Aquesta campanya s'ha dut a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana que s'exercirà plenament el 2022 i s'ha desenvolupat conjuntament amb l'Ajuntament d'Igualada i l'Associació Capital de la Cultura Catalana amb l'objectiu "de promoure i divulgar el patrimoni d'Igualada d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques alhora que es potencia la participació ciutadana", han explicat els organitzadors.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.