TORNAR

Coll@nada i FESTHI demanen "un espai de contacte permanent" i "canvis organitzatius" a l'Ajuntament

cultura
Divendres, 16 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Rèplica de la Coll@nada i FESTHI a les afirmacions que el regidor de Promoció Cultural Pere Camps feia aquest dimecres, en la compareixença. Les dues entitats demanen "canvis organitzatius" a l'Ajuntament i un organisme "de contacte permanent amb les entitats" per la Festa Major.

PUBLICITAT

La Coll@nada i FESTHI emetien aquest dijous un nou comunicat on lamenten "les declaracions del regidor Pere Camps i el silenci del batlle Marc Castells" respecte al manifest que els dos col·lectius donaven a conèixer aquest dimarts. Un dels punts calents del manifest era la negativa final de l'Ajuntament a permetre que la Coll@nada es fes al pati posterior de l'Escorxador. Les darreres hores, Pere Camps remarcava que la situació del pati posterior de l'Escorxador "no era prou segura. Hi havia una paret d'una nau situada de cara a l'Avinguda Gaudí que està a punt d'ensorrar-se". Les entitats repliquen que "l'Ajuntament havia assumit que havia d'arranjar aquest espai". Consideren que "cal analitzar tota la situació més enllà del fet puntual". Afirmen que "ens preguntem si l'Ajuntament pensa canviar la seva organització interna per evitar que torni a passar el mateix (la confusió sobre si es podia utilitzar el pati de l'Escorxador) i si pensen generar un espai de treball sobre la Festa Major interdepartamental permanent d'atenció a les entitats".

Respecte a la situació de FESTHI, la plataforma considera que" l'actuació de l'Ajuntament és de tutela absurda. Som capaços de llegir el DOGC i de treballar en diversos escenaris jurídics i sanitaris". Afirmen que "l'Ajuntament havia demanat una proposta adaptada a una situació restringida per la COVID, que la Federació la tenia a punt i que l'Ajuntament es va negar durant un mes a rebre la FESTHI" i que "hi ha diversos aspectes consultats segueixen sense resposta per part de l'Ajuntament".

Els dos col·lectius han encetat la campanya #Sensenosaltres per reivindicar l'acció de les entitats i el seu pes en la Festa Major. També opinen sobre l'altra qüestió candent en matèria cultural a Igualada, el procés participatiu de les propostes pel 2022. Pregunten "si l'administració municipal pensa impulsar un Pla d'Acció Cultural que inclogui un rescat postpandèmia adreçat al teixit associatiu igualadí. Si pensen impulsar un acord municipal per la promoció cultural permanent que no veti projectes, capaç d'anar més enllà d'una Capitalitat on només ha participat el 4% de la població d'Igualada".


1 Comentaris

P

Pandor

Igualada

16 de juliol 2021.10:46h

Respondre

Un petit dubte...

Quan la Coll@nada i FESTHI parlen de les necessitats de les entitats, parlen en nom de totes o només en el SEU nom? Perquè tot i ser ambdues de recent creació, sembla que... Llegir més siguin el centre de l’univers ITV.

A Igualada hi ha desenes d’entitats, i per molt que els hi dolgui, FESTHI i Coll@nada no representen el teixit associatiu de la ciutat. Ja que som tan devots al sant i l’ideari cristià, es podría aplicar un dels seus grans valors: predicar amb l’exemple. I és que si vols que t’escoltin, escolta tu primer. L’ajuntament els hi ha de fer cas, les altres entitats combregar amb el seu calendari (recordar que s’ha retardat una semana la festa major únicament i exclusiva per tal que sant Bartu caigui dins dels dies festhius i que les processons no es facin després de la pujada de cadires del Klein), i ells en canvi ni escolten ni empatitzen amb ningú.

Potser que us ho feu mirar, o al final us quedareu (encara més) sols.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.