TORNAR

La consellera Natàlia Garriga visita diversos equipaments culturals de Capellades

Va visitar l’Abric Romaní i el Teatre La Lliga

cultura
Dissabte, 15 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, ha visitat aquest dijous passat 13 de gener la vila de Capellades per conèixer, de primera mà, dues infraestructures culturals de la vila, com són l'Abric Romaní i la Cinglera del Capelló i el Teatre La Lliga.

PUBLICITAT

Acompanyada pel batlle de Capellades, Salvador Vives, els regidors de Cultura, Àngel Soteras, i d'Educació, Susana Moreno, i del director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Francesc Serra, la consellera ha visitat l'Abric Romaní de Capellades, el jaciment arqueològic del paleolític mitjà descobert per l'industrial capelladí Amador Romaní l'any 1909, any en què ell mateix va iniciar-ne les excavacions sota la coordinació de l'Institut d'Estudis Catalans. Des de 1983 és objecte de recerca científica sota la direcció del Dr. Eudald Carbonell, i constitueix un espai de referència per a la reconstrucció i recuperació històrica patrimonial català que s'especialitza en la vida i el comportament dels neandertals.

La consellera ha pogut fer una visita a les excavacions, seguint les explicacions dels directors científics de l'excavació, Josep Vallverdú i Palmira Saladié, que han traslladat a la titular de Cultura la voluntat de construir un equipament museístic complet al voltant del jaciment. El batlle capelladí ha explicat a la consellera com des del 1988 fins al 2009 s'havien invertit uns 2 milions d'euros i des d'aleshores, per qüestions diverses ha estat parat, fins al 2020 que s'ha tornat a reiniciar amb la il·luminació. Vives, ha manifestat també que un dels objectius del govern actual és acabar-ho definitivament i obrir com més aviat millor.

Seguidament, han visitat el Teatre La Lliga de Capellades, de la mà del president de la Junta de la Societat la Lliga, Pep Vallès, que ha detallat les reformes que hi calen per adequar-se a les necessitats tècniques actuals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.