TORNAR

La coral Sant Jordi canta a Hostalets de Pierola

La coral fa 60 anys que existeix amb un clar compromís amb la música catalana

cultura
Dijous, 10 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge 13 de juny de 2010 a les 7 de la tarda a la Parròquia de Sant Pere, la coral Sant Jordi, dirigida per Lluís Vila, oferirà un concert amb un programa molt interessant que conté obres de Bach, Brahms, Kodály i  Mendelssohn entre d'altres.
PUBLICITAT

Coral Sant Jordi

Coral Sant Jordi

Fa 60 anys la Coral Sant Jordi era un grup d'amics animats per la figura d'Oriol Martorell, que des de l'inici n'assumí la direcció i encapçalà no només una manera personal d'entendre i interpretar la música, sinó també una determinada projecció social del fet musical, vinculada i compromesa amb el moment històric del país. Per a la Coral Sant Jordi, l'aportació d'Oriol Martorell ha estat essencial: va ser l'ànima i el dinamitzador d'una línia coral de plena vigència de la qual donen idea les seves paraules:

'Ho hem volgut cantar tot. Des de melodies medievals gregorianes o del Llibre Vermell de Montserrat i fins a música de jazz, sense oblidar els grans músics de tots els temps.'

Amb aquest esperit eclèctic, combinat alhora amb un compromís amb la música catalana, la Coral ve realitzant una llarga trajectòria de difusió musical, que ja compta amb 1.700 concerts interpretats a Catalunya, Espanya i altres països europeus, i l'ha dut a col•laborar amb directors i compositors del prestigi de Sergiu Celibidache, Eduard Toldrà, Scherchen, Duke Ellington, Antoni Ros Marbà, Michael Corboz, Sergiu Comissiona, Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Laurence Foster i Lluís Llach, entre d'altres.

Lluís Vila i Casañas va assumir la direcció musical i artística de la Coral Sant Jordi l'any 2000. La seva trajectòria artística ha estat vinculada al món coral des de molt jove quan va ingressar a formar part de l'Escolania de Montserrat. Va estudiar piano, violí i cant, però ben aviat va destacr com a director i va completar la seva formació llicenciant-se en direcció de cor i orquestra a la Universitat de Música de Viena. Durant els 10 anys que va viure en estret contacte amb el món musical vienès, Lluís Vila va tenir l'oportunitat de dirigir diversos cors i orquestres professionals. Aquesta experiència juntament amb la seva sensibilitat li han donat un perfil artístic ideal per liderar la dinàmica ascendent de la nova etapa de la Coral Sant Jordi

Programa del concert a Hostalets de Pierola

Part I

Komm, Jesu, komm BWV 229 J. S. Bach

Immortal Bach Knut Nystedt

A plena nit Johannes Brahms

El romaní Johannes Brahms

Waldesnacht Johannes Brahms

Cançó de capvespre (Esti dal) Zoltán Kodály

Comiat al bosc Felix Mendelssohn

Die Nachtigal Felix Mendelssohn

Amazing grace Arr. Adriano Secco

Shenandoah Arr. James Erb

Part II

Un sonet per tu M.Martí i Pol-Josep Vila i

Casañas

Pregària Manuel Oltra

L’estany de Banyoles Sancho Marraco

Sardana de l’abril Lluís M. Millet

Jo li cante ma pena al sol Arr. Oscar Esplà

Ton pare no té nas Baltasar Bibiloni

Les neus que es fonen Enric Morera

La sardana de les monges Enric Morera

La gavina Josep Gustems


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.