TORNAR

Cultura, empresa i disseny s'uneixen a La Gaspar Design Fest

La cinquena edició d’aquesta iniciativa de l’Escola municipal d’art i disseny la Gaspar culminarà el 22 de juny amb el mapping participatiu ’Igualada és Cultura’

cultura
Dilluns, 13 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els dies 14, 16 i 22 de juny se celebrarà una nova edició, la cinquena, de La Gaspar Design Fest. Un projecte impulsat per l'Escola municipal d'art i disseny la Gaspar amb l'objectiu "de connectar el disseny amb la cultura i el món de l'empresa". El programa inclou un workshop a càrrec de l'artista Marta Cerdà Alimbau, la presentació de la Beca Manel Caro i la presentació dels projectes fets pels alumnes de la Gaspar al llarg del curs, entre els quals hi ha la imatge de la Festa major d'Igualada d'enguany. La Gaspar Design Fest es clourà amb la presentació d'un mapping participatiu 'Igualada és Cultura'.

La Gaspar Design Fest començarà el dimarts 14 de juny, a l'Adoberia La Bella, on es farà un nou "Workshop de 8 a 8", en aquesta ocasió guiat per l'artista independent, dissenyadora i tipògrafa Marta Cerdà Alimbau. La seva obra principal se centra en els límits entre la tipografia i la il·lustració. Des del 2008, ha treballat en projectes globals que demanen direcció d'art, disseny, il·lustració i tipografia personalitzada per a clients d'art, cultura i publicitat a l'estranger.

En aquest workshop hi participaran alumnes i exalumnes de la Gaspar que, al llarg de la jornada intensiva de dotze hores, treballaran en el disseny del cartell de la Festa Major d'Igualada 2022, que sortirà d'aquesta trobada.

 

En el transcurs del workshop es presentarà la Beca Manel Caro, dotada amb un any gratuït d'estada a l'espai de coworking LaMaca.

El dijous 16 de juny, a les 7 de la tarda, al Kiosk del Rec, es farà la festa de cloenda de La Gaspar Design Fest. Es presentaran els millors projectes fets durant el curs així com la imatge de la Festa Major d'Igualada d'enguany.

Mapping participatiu 'Igualada és Cultura'

Aquest any, el marc d'Igualada Ciutat de la Cultura Catalana 2022, La Gaspar Design Fest tindrà una cirereta del pastís: el mapping interactiu que, amb el nom 'Igualada és cultura", es projectarà a les 22 h a la façana de la Biblioteca Central d'Igualada. L'esdeveniment ha estat organitzat per l'Escola municipal d'art i disseny la Gaspar i l'Ajuntament d'Igualada. L'alumnat del Cicle formatiu de grau superior en Gràfica audiovisual ha treballat aquest projecte dins el mòdul de Mapping, sota la tutoria del professor Albert Burzon de l'estudi Burzon*Comenge. Els continguts audiovisuals s'han elaborat de forma participativa per l'alumnat del CFGS de Gràfica audiovisual de l'Escola municipal d'art i disseny la Gaspar i quasi 600 infants d'Educació Primària de la Ciutat d'Igualada. També hi participen les escoles d'art municipals d'Igualada de Teatre i de Música com també professionals externs especialistes en innovació digital i noves narratives.

Des de la direcció de la Gaspar assenyalen que "la temàtica dels continguts audiovisuals gira al voltant dels valors de la marca Igualada, com a capital de la cultura catalana, parlant d'història, patrimoni, territori viu i dinàmic i ciutadans ambaixadors de la mateixa ciutat", i remarquen que "és un projecte d'innovació pedagògica i artística que busca de forma col·laborativa la implicació d'infants i joves a treballar en primera persona en la producció d'un projecte creatiu, artístic tecnològic i professionalitzador."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.