TORNAR
PUBLICITAT

El curs comença a Igualada amb 7.153 alumnes

Les novetats, el Batxibac a l’INS Badia i Margarit i l’ampliació d’oferta en Electricitat i Electrònica al Milà

cultura
Dijous, 12 setembre 2019. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb unes xifres gairebé idèntiques a les de l'anterior, arrencava aquest dijous 12 de setembre el curs 2019-2020 a Igualada. L'acte d'inauguració del curs escolar tindrà lloc en set dies, el dijous 19 al Teatre Municipal l'Ateneu, a 2/4 de 7.

El curs escolar a Igualada s'iniciava aquest dijous amb 7.153 persones inscrites com a alumnes. Les xifres són gairebé les mateixes que fa dotze mesos, quan eren 7.162. El repartiment de l'alumnat segons els nivells ha estat de 1.313 alumnes a educació Infantil, 3.204 a primària i 2.636 a secundària. Pel que fa als estudis postobligatoris, que inclouen cicles formatius, batxilletat i PFIPTT, la xifra supera els 2.600 alumnes. Les classes dels cicles formatius de grau superior començaran el dimecres 18 de setembre, tal com marca el calendari oficial del Departament d'Educació de la Generalitat.

L'escola Garcia Fossas, un dels cinc centres públics de la ciutatEls canvis més notables respecte l'any passat són, en el cas de l'ensenyament postobligatori que per primer cop es podrà fer el Batxibac en un centre públic, concretament al Badia i Margarit, tot i que es faran les classes al Milà i Fontanals, ja que el nou edifici està en construcció. L'Institut Milà i Fontanals amplia la seva oferta educativa amb un PFI-PTT de la família professional d'Electricitat i Electrònica, i un nou Itinerari Formatiu Específic (IFE). D'altra banda, s'encetaven les classes de graus universitaris al Campus Igualada de la Universitat de Lleida, tant al campus Pla de la Massa com al campus de la Teneria.

La regidora d'Ensenyament, Marisa Vila, manifestaca que "fem entre tots que Igualada sigui una ciutat educadora amb una escola inclusiva, equitativa i que aposti per
l'educació dels valors i el desenvolupament de les competències de la diversitat de tots els estudiants, amb l'objectiu d'aconseguir l'èxit escolar". Xerrada d'inici del curs escolar
El dijous 19 de setembre tindrà lloc l'acte d'inauguració del curs escolar 2019-2020, que es farà a 2/4 de 7., al Teatre Municipal de l'Ateneu.

Com és ja tradició es farà el reconeixement als 17 mestres i professors de la nostra ciutat que aquest any es jubilen, i a continuació Neus Sanmartí  Puig, doctora en Ciències Químiques i catedràtica honorària de Didàctica de les ciències a la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà una conferència amb el títol 'L'avaluació en el marc d'un aprenentatge competencial'. L'acte l'organitza el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada amb la col·laboració del Grup de Mestres de l'Anoia, i és obert a tota la comunitat educativa de la ciutat.

Al llarg d'aquest estiu, l'Ajuntament d'Igualada ha aprofitat les vacances escolars per realitzar diferents obres de manteniment i millora a les escoles públiques i a les escoles bressol municipals. Concretament, s'han fet les obres per a l'accessibilitat de la biblioteca a l'Escola Ramon Castelltort, l'arranjament de cobertes i l'adequació dels lavabos de l'escola Emili Vallès, s'ha substituït una caldera i s'ha fet un tractament antilliscant a l'Escola Garcia Fossas, s'ha renovat la instal·lació elèctrica de l'Escola Gabriel Castellà, i s'han instal·lat diferents jocs als patis de les escoles bressol municipal. Tota aquesta inversió ha suposat un cost de 120.000 euros.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.