TORNAR
PUBLICITAT

Eixarcolant organitza dos debats sobre la sobirania alimentària i la sostenibilitat

El primer té lloc aquest diumenge vinent, sobre ’La importància del territori

cultura
Dimarts, 8 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Seran dos debats que s'emmarquen dins el projecte del Calendari del Bon Consumidor. Es faran els dos diumenges que vénen, 13 i 20 de desembre a les 7 de la tarda, i es podran seguir a través del canal de Youtube de l'entitat. 

"Sostenibilitat", "sobirania alimentària" o "territori". Paraules i conceptes que guanyen presència en el nostre dia a dia i seran claus en el món post-COVID-19. Per tercer any consecutiu, el Col·lectiu Eixarcolant desenvolupa el projecte del Calendari del Bon Consumidor, com a eina per generar consciència i organitza uns debats entorn aquests conceptes i com contribuir a assolir-los.

Una de les activitats d'Eixarcolant del 2019La novetat d'aquest any, doncs, són els debats, que s'iniciaran els dies 13 i 20 de desembre en forma de debat-col·loqui, i que tindran continuïtat al llarg del 2021 en un format de caire familiar que es presentarà passat festes. El primer debat és aquest diumenge vinent, amb el títol 'La importància del territori', amb la participació de Carles Mencos (Coordinador territorial d'Unió de Pagesos a la Catalunya Central. Responsable de projectes de comerç de proximitat, seguretat alimentària, i agricultura i ramaderia ecològica), Isabel Salamaña (doctora en Geografia i professora de la Universitat de Girona, amb una llarga trajectòria investigadora en agricultura i desenvolupament rural, i en planificació i ordenació del territori) i Pep Nogué (Cuiner i gastrònom. Presentador del programa radiofònic 'La Fonda de Catalunya Ràdio', i director de programes gastronòmics del CIB. El seu lema "sense pagesia no hi ha cuina").

Després, el diumenge dia 20 tindrà lloc el debat titulat 'Viure sosteniblement és possible?', amb la participació d'Amanda Bataller (artista i cuinera, centrada en la divulgació de la cuina conscient i sostenible, amb un enfoc vegetarià i de reaprofitament), Gustavo Duch (veterinari, escriptor i activista per la sobirania alimentària. Coordinador de la revista 'Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas'), i Sergi Saladié (doctor en Geografia, professor associat al Departament de Geografia de la URV. Investigador i consultor en paisatge, energia i planejament territorial). Els debats els presentarà Marc Talavera, President del Col·lectiu Eixarcolant, doctor en Biologia per la UB, especialitzat en entobotànica, agroecologia i dinamització territorial; i es podran seguir a través del canal de Youtube del Col·lectiu Eixarcolant.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.