TORNAR

La delegació igualadina fa a Montserrat una emotiva ofrena del Ciri Votiu en un any difícil

La ciutat va renovar la seva tradicional ofrena al monestir, recuperada els anys 90

cultura
Dimarts, 28 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dos mesos més tard d'allò previst i amb estrictes mesures de seguretat, Igualada va fer l'ofrena del Ciri Votiu al monestir de Montserrat. Entitats d'anomenada com Comissió de la Cavalcada de Reis d'Igualada, la Secció Esportiva de Futbol de l'Ateneu Igualadí, l'Schola Cantorum, l'Igualada Hoquei Club, Diables d'Igualada, els Moixiganguers d'Igualada i l'Associació de Veïns del Barri del Sant Crist, van acudir a aquesta entranyable cita. Una ofrena en un any excepcional marcat per la COVID-19.

Dissabte 25, una delegació igualadina encapçalada per l'alcalde, Marc Castells, i els regidors Pere Camps i Miquel Vives va participar en la tradicional cerimònia d'ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat. Com és habitual, l'acte va comptar amb la presència de representants d'entitats locals que aquest any commemoren aniversaris destacats, si bé aquest any la participació va ser limitada per les restriccions sanitàries provocades per l'episodi de COVID-19.

En concret, van desplaçar-se la Comissió de la Cavalcada de Reis d'Igualada, la Secció Esportiva de Futbol de l'Ateneu Igualadí, l'Schola Cantorum, l'Igualada Hoquei Club, Diables d'Igualada, els Moixiganguers d'Igualada i l'Associació de Veïns del Barri del Sant Crist. L'oferiment i encesa del ciri es va fer coincidint amb la missa conventual a la Basílica de Montserrat i, en acabar, la comitiva va ser rebuda en audiència especial pel Pare Abat, Josep Maria Soler.

L'ofrena és una tradició que es va recuperar a la dècada dels 90 del segle passat, recorda que l'any 1515, amb l'objectiu d'evitar l'arribada d'una epidèmia de pesta sorgida a
Barcelona, els consellers de la vila d'Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu amb l'ofrena d'un ciri votiu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.