TORNAR

Delegació igualadina a Guimaraes en la celebració del 'Dia Um'

Ciutats agermanades des de 1995

cultura
Diumenge, 28 juny 2009. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb motiu de la Festivitat de Sant Joan, a la localitat portuguesa de Guimaraes s'ha celebrat l' anomenat "Dia um", o sigui el considerat com dia de la creació de la nació portuguesa desprès de la batalla de San Mamede que va tenir lloc a aquesta localitat, i la coronació com a Rey de Portugual d' Alfonso Henriquez. A l’acte hi va assistir una delegació igualadina per l’agermanament que uneix totes dues ciutats des del 1995.
PUBLICITAT

La delegació anoienca a Guimaraes

Enguany els actes commemoratius van tenir el complement de la celebració dels 900 anys del naixement del primer rei lusità, i va comptar amb la presència del president de la Republica, Sr. Cavaco Silva i del Ministre de Cultura en un acte solemne celebrat al Palau de Vilaflor que va acabar amb l' actuació de l' Orquesta do Norte, que precisament va estar a Igualada fa catorze anys amb motiu dels primers actes d' agermanament entre les ciutats d' Igualada i Guimaraes.

En el parlament del president de la Càmara Municipal de Guimaràes, d'ampli contingut polític i històric, Antonio Magalhes va tenir al principi, unes paraules de reconeixement a la tasca que desenvolupen les ciutats agermanades i la seva promoció d' intercanvis especialment entre els joves.

Aprofitant aquesta celebració van estar presents a Guimaraes delegacions de les ciutats de Londrina ( Brasil) amb una relació que es va iniciar l' any 1987; Brive ( França) de 1993; Igualada de 1995 amb la presència per part de l' Ajuntament dels Regidors municipals Xavier Figueras i Maria Enrich i per part dels Agermanaments d' Igualada, d els senyors Jesús Enrique, Josep Ma. Ustrell i Sergi Suàrez.

Igualment van estar representants de la localitat canaria de Tacoronte ( 1997); Colonia do Sacramento (2000), Compiegne ( França) de l' any 2006; i Ribeira Grande de Santiago ( Cabo Verde) de l'any 2007

Al marge dels actes oficials de la commemoració, previament al migdia del dia 24, el President de la Càmara Municipal de Guimaraes, va convidar a les diferents delegacions presents, a un dinar en el qual es van pronunciar breus parlaments per part dels representants oficials de les ciutats agermanades presents a l' acte, fent-lo per part igualadina i en català, el regidor municipal Xavier Figueras que va destacar la importància de les relacions que en tots els aspectes comporten els intercanvis. Finalment els representants de les ciutats agermanades van signar en el llibre d' honor.

J. Enrique


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.