TORNAR

Diumenge comença el 7è. Festival d'Orgue de Capellades

Amb un concert, cada diumenge de maig, a l’orgue Freixas Vivó l’església de Santa Maria de Capellades

cultura
Dimecres, 4 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge s'enceta el programa del 7è. Festival d'Orgue de Capellades, que portarà cada cap de setmana del mes de maig un concert a càrrec de prestigiosos músics internacionals, com Juan de la Rubia i aniel Espasa; l'igualadí Joan Paradell; Jonatan Carbó amb el Cor de Cambra de Granollers i Monica Melcova. El festival és organitzat per l'Ajuntament de Capellades i els Amics de l'Orgue.

PUBLICITAT

L'organista Juan de la Rubia i el clavicèmbal Daniel Espasa seran els encarregats d'obrir el festival aquest diumenge 8 de maig, amb "Diàleg amb les variacions Goldberg de J. S. Bach"

El diumenge següent, 15 de maig, l'igualadí Joan Paradell, organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la basílica de Sant Pere del Vaticà i de la capella musical pontifícia Sixtina, oferirà un concert amb el títol "Del barroc als nostres dies".

El diumenge 22 de maig, Jonatan Carbó torna al festival, en aquesta ocasió amb el Cor de Cambra de Granollers, dirigits per Marc Diaz.

El darrer concert serà el diumenge 29 amb música de cinema. L'organista Monica Melcova improvisarà la banda sonora del film The kid, de Charles Chaplin, amb l'orgue Acitores, mentre es projecti la pel·lícula.

Tots els concerts es faran amb l'orgue de l'església de Santa Maria de Capellades, l'orgue Freixas Vivó, diumenge a les sis de la tarda.

Les entrades es podran comprar abans de cada concert, a la mateixa església de Santa Maria de Capellades.

Aquest any, com a novetat, l'organització ha creat un abonament per assistir als quatre concerts. Els abonaments es poden adquirir exclusivament en aquesta web.

L'entrada a cada un d'ells valdrà 6 euros i l'abonament permetrà entrar als 4 per 20 euros.

En finalitzar el Festival d'Orgue es farà una sessió per als escolars de Capellades, "seguint amb l'objectiu d'atansar aquest instrument als alumnes de sisè" com han assenyalat des de l'Ajuntament de Capellades.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, ha explicat que "un any més ho hem tornat a aconseguir. Tindrem alguns dels millors intèrprets d'avui, dels millors cors, dels millors directors... Fins i tot alguna de les millors pel·lícules de la història del cinema com El noi, de Charles Chaplin. I això ha estat possible perquè hem creat un públic fidel al llarg d'aquests anys que ni tan sols en pandèmia ens ha deixat sols. Volíem premiar d'alguna forma aquesta fidelitat i ampliar-la, no només amb la continuïtat d'una programació d'extraordinària qualitat, i d'aquí sorgeix la idea de l'abonament".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.