TORNAR

ERC proposa la creació d'una casa de la cultura a Igualada

Els republicans donen ”suport total a la reivindicació” de les entitats que es van manifestar dissabte reclamant espais

cultura
Divendres, 19 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada ha emès un comunicat amb què, per una banda, donen públicament el seu suport a les entitats juvenils i culturals que es van manifestar dissabte a Igualada amb el lema "Feu-nos lloc!" i, paral·lelament, proposen aplicar una sèrie de mesures en l'àmbit cultural, entre les quals hi ha la creació d'un centre d'art i cultura.

PUBLICITAT

La formació republicana "s'ha posicionat al costat de les entitats culturals i juvenils de la ciutat que aquestes darreres setmanes s'han organitzat sota el lema "Feu-nos lloc!" per tal d'exigir solucions a la falta d'espai per organitzar-se", assenyalen en l'esmentat comunicat.

Els republicans plantegen una sèrie de mesures en l'àmbit cultural, que ja presentaven al seu darrer programa electoral. Proposen, per exemple, la creació de la figura del "gestor cultural", de caràcter públic, "que estigui al servei i ajudi a les entitats i organitzacions". També plantegen "reformar espais comuns com l'antic escorxador per convertir-lo en un espai per a les entitats, convertint-lo en un centre de cultura i art com a punt de trobada de gestors, creadors i ciutadania i proporcionar unes infraestructures per tal de fomentar el contacte i la participació".

El regidor d'ERC Joan Valentí a la manifestació

Joan Valentí, regidor del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, ha assenyalat que "l'ajuntament ha de decidir a quin bàndol es posiciona. Si amb les entitats i la cultura de la ciutat, o en contra. I l'actitud actual denota amb claredat que fa temps que van escollir la segona opció en contrast d'ERC, que fa mesos va organitzar una trobada amb una trentena d'entitats per escoltar-les". "Les solucions hi són de fa temps, fa anys que s'han proposat. Però com succeeix massa sovint en aquesta ciutat, manca la voluntat política del govern de Castells", afegeix Valentí.

Els republicans Enric Conill i Joan Valentí

Per la seva banda, el portaveu local d'Esquerra, Enric Conill, ha remarcat que la realització d'aquestes propostes que presenta ERC representaria "un seguit de respostes que donen solució al problema i impliquen la creació d'un punt de trobada que ofereixi espais per assajar, locals propis per a les entitats on puguin reunir-se i magatzems segurs per guardar el seu patrimoni". Segons Conill, "no és res més del que faria un ajuntament que cuida la seva cultura", tal com ja fa per exemple el racó de Cultura Sant Antoni a Barcelona o Can Mas de la Riera a Sant Sadurní d'Anoia.

Des d'Esquerra asseguren que "lluitaran per aconseguir espais per a les entitats" en el que consideren que hauria de ser una "lluita de ciutat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.