TORNAR

La Festa Major d'Igualada constarà de 70 actes, però "segueix pendent de la normativa del moment"

S’estrena Salero, Joan Pou, amb el seu Saleret, Guillem Pou

cultura
Dimecres, 28 juliol 2021. 14:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Fa un any, a aquestes altures, l'Ajuntament d'Igualada va anunciar la suspensió de la Festa Major de 2020. El regidor de Promoció Cultural presentava aquest dimecres la programació de les activitats del 2021, clarament condicionada per la situació de pandèmia.

PUBLICITAT

Festa Major, sí, "però sense abaixar la guàrdia", demana Pere Camps. L'Ajuntament donava a conèixer el programa d'activitats d'enguany, del 23 al 30 d'agost, amb "una celebració adaptada, totalment, a les restriccions dictades pel Procicat que estiguin vigents durant els dies de Festa Major". Tots els actes es faran en espais tancats, amb aforament limitat. La incògnita són les cercaviles, condicionades també a les normes del Procicat: "en cas que no es puguin fer a la via pública es buscaran d'altres opcions per dur-les a terme, com per exemple amb un perímetre, el carrer Dr. Joan Mercader o algun altre espai similar". L'agenda consta de 70 actes, però els més populars tenen l'espasa de Dàmocles de la situació de la COVID-19 en aquell moment.

Els espais amb un perímetre on es desplegaran els actes són el pati del Museu de la Pell, Parc Central, pati de l'Escola Pia, pista de l'Ateneu Igualadí, Teatre Municipal l'Ateneu i pista de l'escola Garcia Fossas. Per assistir a les diferents activitats caldrà comprar entrada, la majoria a un preu simbòlic d'un euro, amb l'excepció del teatre. La mesura s'ha adoptat per assegurar la presencialitat als actes. El públic estarà sempre assegut i amb distància de seguretat. Serà obligatori l'ús de mascareta a tots els recintes i no hi haurà servei de bar.

Camps descriu la programació "malgrat les circumstàncies que vivim" com a "extensa, variada i de qualitat". En destaquen la conferència institucional a càrrec de Jordina Sales que parlarà dels episodis postpandèmics al llarg de la història, els concerts dels grups Itaca Band, Senyor Oca, Maria Lluïsa, Séptima Trastada, Sirex i l'orquestra Metropol. Les visites guiades d'aquest any seran al Fort de Sant Magí, aixecat durant la guerra carlina. Pel que fa als espectacles destaca l'obra 'Bona Gent' amb Quim Masferrer al Teatre Municipal Ateneu, també el cicle Xiques amb el teatre de l'Aurora conjuntament amb autors, actrius i actors de la comarca que aquest any es farà en espais situats fora del teatre en un recorregut "sorpresa". El pregó d'enguany es farà al Parc Central, a càrrec dels Diables d'Igualada, amb motiu del 25è aniversari de l'entitat. El Salero i el Saleret seran Joan Pou i Guillem Pou.

Una de les novetats és la creació d'un filtre d'Instagram que es podrà baixar des del perfil @culturaigualada, creat per Marc Càlichs, amb els Capgrossos d'Igualada i una agenda de reptes per fer amb família i amics a través de les xarxes socials. L'Ajuntament destaca "la col·laboració de totes les entitats de cultura popular i tradicional que participen en les cercaviles i processó i també la col·laboració d'entitats com la Xarxa d'Igualada en els espectacles infantils". Dins el programa també hi consten les activitats organitzades pel Teatre de l'Aurora, Associació Juvenil la Coll@nada, a través d'un codi Qr i les esportives.
0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.