TORNAR
PUBLICITAT

La FESTHI engega els actes dels deu anys i espera "una Festa Major de màxims"

Hi ha oberta una exposició sobre aquesta dècada d’activitat a la seu d’Òmnium a Igualada

cultura
Dimarts, 1 juny 2021. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Federació del Seguici Tradicional i Històric d'Igualada (FESTHI) celebra els deu anys de la seva constitució. Enmig d'una situació "d'enorme complexitat social, on convergeixen diverses crisis i emergències", fan una aposta per per començar a "recuperar els racons de la nostra ciutat".

Una vegada es comença a veure la llum al final d'aquest túnel de 15 mesos, la cultura popular i tradicional també vol recuperar el pols. A Igualada, la FESTHI es prepara per commemorar els deu anys d'història enguany, amb una agenda que inclourà "actes, exposicions de petit format sobre les colles i balls, exposicions de gran format sobre el model festiu, xerrades i col·loquis…". Serà "un any especial amb activitats fora del seu context espacial-temporal de referència". El focus també està posat en la Festa Major. Una celebració que esperen que sigui "el màxim de normalitzada, camí a la recuperació dels carrers i les places d'Igualada".

El Ball de Cercolets, un dels balls de la FESTHISegons la Federació, les entitats patrimonialistes "estem amatents a les indicacions del PROCICAT respecte a la Cultura Popular i dels indicadors d'evolució de la pandèmia. Enguany esperem apostar per formats més oberts que segueixin sent patrimonialment dignes i sanitàriament segurs". Demanen ""a tots els agents involucrats en la celebració de la Festa Major a restar a l'espera d'una situació epidemiològica que és canviant i de les dades de l'evolució de la pandèmia que albiren molt bons indicadors de cara a finals d'agost (a causa de l'elevat ritme de vacunació)". Apunten que "la FESTHI manté converses amb alguns dels principals agents de la Festa Major de Sant Bartomeu i vol actuar des de d'una lògica de teixit associatiu igualadí".

El col·lectiu manifesta "el nostre compromís per seguir endavant amb la tasca de recuperació patrimonial del patrimoni cultural igualadí" i demana la col·laboració de la ciutadania d'Igualada. Recorda que tothom es pot fer soci o sòcia de la Federació via online al portal web https://festhi.cat/fes-te-soci/. Per aquests deu anys, s'ha elaborat una imatge nova, "amb colors molt diferents del blanc i roig que li són propis des del canvi d'imatge que va incloure la imatge de Sant Bartomeu i l'escut de la ciutat al seu logotip". El logotip ressalta les diferents colles i balls que integren la FESTHI amb la presència d'elements característics: la silueta del rostre dels Gegants Vells, un cèrcol del Ball de Cercolets d'Igualada, el ceptrot del Ball de Sant Miquel i els Diables, uns bastons del Ball de Bastons d'Igualada, un bastó llarg amb ganxo del Ball de Pastorets d'Igualada i un trabuc dels Voladors; d'altres elements del seguici es podran veure dissenyats en la mateixa estètica en diversos actes.

Aquesta primera quinzena de juny, la Federació exhibirà diferents elements del Seguici Tradicional i Històric d'Igualada a la seu d'Òmnium Cultural Anoia del carrer de Santa Maria, número 12. L'exposició restarà oberta a les visites de dilluns a divendres de 7 a 2/4 de 9, en horari ordinari d'obertura de la seu. No obstant, l'espai gaudeix d'una obertura visual que permetrà veure d'exposició des de fora de forma quasi completa. D'aquesta manera, la FESTHI vol posar en relleu l'enorme tasca feta per Òmnium Cultural
Anoia al llarg dels seus cinquanta anys d'història i "vol reconèixer el seu paper dinamitzador en la vida social i cultural d'Igualada". També en el marc dels actes, hi haurà la presentació del llibre 'L'ou com balla. L'efímer, el Corpus i la Catedral' el dia 5 de juny a Biblioteca Central d'Igualada a les 12 del migdia. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.