TORNAR

El FineArt 2020 porta 52 exposicions de fotògrafs de tot el món

En l’apartat d’exposicions locals, hi haurà fotos de Lídia Carbonell, Manel Caballé i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia

cultura
Dimarts, 4 febrer 2020. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest matí de dimarts, el president de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, Ramon Muntané, el batlle Marc Castells i el regidor de Promoció Cultural Pere Camps, presentaven el FineArt 2020. Seran 24 dies, amb 52 exposicions, amb fotògrafs de diferents punts del planeta que aportaran col·leccions de marcada temàtica social.

PUBLICITAT

La cita amb el festival fotogràfic igualadí ja s'atansa. El FineArt Igualada celebra la vuitena edició del festival, ja madur, que cerca apropar la fotografia i tot allò que l'envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. Serà en diferents espais expositius municipals i d'altres d'efímers que recuperen espais patrimonials, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 20 sales d'exposicions distribuïdes per la ciutat.

Començarà el 21 de febrer i es clourà el 15 de març. Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents d'arreu del món, entre ells en trobem de Cuba, Argentina, Suècia,
Turquia, Japó, Austràlia, Hongria i també de Madrid, Andalusia, Aragó i de Catalunya. A més de les 52 exposicions, el festival inclou un gran nombre d'activitats paral·leles
vinculades amb aquest art. En són un exemple les visites guiades de la Isabel Muñoz, la del Per Cromwell, la del Lútfü Dağtaș o la de la Leysis Quesada Vera; els tallers amb el Tino Soriano o el taller de fotografia nocturna; la Masterclass de fotografia amb la Lidia Carbonell; la presentació del llibre 'Ayúdame a mirar'; així com els tallers pensats per grans i menuts.

D'esquerra a dreta, Pere Camps, Ramon Muntané i Marc CastellsEn concret, FineArt 2020 compta amb professionals com els reconeguts Per Cromwell –fotògraf suec-, l'argentí Juan Manuel de Rosas, Leysis Quesada Vera –fotògrafa de Cuba-, el turc Lútfü Dağtaș, el col·lectiu australià Unexposed o el professorat de La Metropolitan de Budapest. També hi haurà grans fotògrafs estatals com el premi Nacional de  Fotografia 2016, Isabel Muñoz, Tino Soriano, relacionat amb el National Geographic Society i premiat per la UNESCO, la OMS, la Fundació World Press Photo; o l'aragonesa Anna Palacios, periodista i fotògrafa relacionada amb els drets humans, treballa amb ONGs com Manos Unidas per donar a conèixer la situació a Àfrica; entre d'altres.

En l'àmbit català, exposaran noms reconeguts com Eva Parey, Mireia Comas, Pepo Argilaguet, Oscar Dhooge, Samanta Aretino, Jordi Fu, Joan Díez, Lluís Estopiñan, Enric Maciä, Isma Montfort, Guillem Vidal, entre d'altres. Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins. Aquest any el festival compta amb les obres de la Lídia Carbonell, el Manel Caballé i l'Arxiu Comarcal de l'Anoia; així com la participació d'autors igualadins en l'exposició 'Elna. La corda'.

Durant el FineArt s'oferiran les fotografies del Premi Ciutat d'Igualada Procopi Llucià i el Trofeu Pell de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, del concurs d'Instagram que es
celebra fa quatre edicions i les mostres fotogràfiques del Col·lectiu Unexposed i de l'Agrupació de Montcada i Reixac. Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. Es mostren els treballs dels alumnes de l'escola Leandre Cristòfol de Lleida, de l'ERAM escola universitària de fotografia, de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d'Imatge, de l'Escola Groc, de Tecnocampus Mataró, de l'Escola d'Arts i Oficis Gaspar Camps d'Igualada, de El Observatorio, de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. 

També s'opta per la difusió de l'esdeveniment a través de les xarxes socials. Així, el festival comunica totes les novetats tant de participants com el programa d'activitats a través de les plataformes Facebook, Twitter - @fineartigualada i Instagram – fineartigualada - (es poden etiquetar les fotos amb el hashtag #Fineartigd20).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.