TORNAR
PUBLICITAT

La Fira de l'Ensenyament, en format virtual, aposta per acompanyar les famílies a l'hora de triar

La plataforma web es mantindrà de manera permanent com a espai d’informació

cultura
Dijous, 8 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot el material i els estands eren gairebé a punt a l'Escorxador, quan el març de l'any passat es va anul·lar la Fira de l'Ensenyament d'Igualada, que s'havia de desenvolupar el cap de setmana que va començar el confinament perimetral. Un any i un mes després, se celebra l'edició novena, però en format virtual.

PUBLICITAT

La setmana vinent, en format virtual, arriba la Fira de l'Ensenyament d'Igualada. Serà els dies 16 i 17 d'abril. L'Ajuntament d'Igualada, en coordinació amb els centres educatius de la ciutat, ha posat en marxa la web firaensenyamentigualada.cat, on l'estudiantat i les famílies hi trobaran concentrada tota la informació dels ensenyaments postobligatoris que s'ofereixen a Igualada. Una de les possibilitats més destacades és la xerrada online dirigida a pares i mares: 'No sap què fer! Com podem ajudar els nostres fills i filles'. Un espai de trobada sobre com les famílies poden acompanyar els fills en la tria de decisió sobre l'opció educativa.

La xerrada es farà el dissabte 17 a les 12. En la presentació d'aquesta fira, els regidors Patrícia Illa i Miquel Vives anunciaven també que, tenint en compte el format virtual, es posa a disposició de les persones un Punt d'Orientació on rebran atenció personalitzada a través d'un equip de professionals especialitzats, procedent dels serveis municipals d'Ig-Nova Ocupació i de La Kaserna.

En concret, es prestaran dos tipus de serveis: un per a consultes ràpides, on joves i famílies podran trucar per telèfon per resoldre dubtes en els horaris d'obertura de la fira: divendres 16 de 9 a 6 de la tarda i dissabte 17 d'abril de 10 a 2; un altre, per a assessoraments més llargs personalitzats, concertant cita prèvia, ja sigui de tipus presencial, per videoconferència o telefònica, amb l'equip de professionals. Aquest darrer servei d'assessorament s'oferirà durant tota una setmana, a partir del 19 d'abril i fins el dia 23, ambdós inclosos.

També s'han programat tres conferències virtuals obertes al públic sobre els diferents itineraris formatius, que es podran seguir a través de la web. El divendres dia 16 es duran a terme dues conferències dirigides als centres educatius, perquè l'alumnat les pugui seguir en hores lectives: a 2/4 de 10 es farà una videoconferència adreçada especialment a joves de Programes de Formació i Inserció (PFI), que porta per títol (Re)Enganxa't als estudis; i a les 11 tindrà lloc la videoconferència d'orientació adreçada especialment a l'alumnat de Batxillerat, titulada 'No et quedis enrere, el treball del futur ja està aquí!'

L'oferta formativa postobligatoria dels centres públics i concertats de la capital de l'Anoia es podrà consultar a la web també: l'Institut Milà i Fontanals, l'Institut Joan Mercader, l'Institut Pere Vives Vich, l'Institut Badia i Margarit, l'Escola Pia, l'Acadèmia Igualada, el Centre de Formació d'Adults Anoia, l'Escola Municipal d'Art La Gaspar, l'Escola Municipal de Música i el Campus Universitari Igualada-UdL. La plataforma es mantindrà actualitzada permanentment per tal que sigui un espai més d'informació en l'àmbit de l'ensenyament a Igualada en el futur.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.