TORNAR
PUBLICITAT

El fonoll, protagonista d'una nova edició del Mercat de les Espècies d'Argençola

El dissabte 12 de juny, deu hores d’activitats relacionades amb les plantes de l’entorn del municipi

cultura
Dimecres, 2 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

No va poder ser el segon dissabte de juny de 2020, per la pandèmia, però amb noves energies torna el Mercat de les Espècies d'Argençola. Aquesta vegada, la planta escollida serà el fonoll.

El 12 de juny, des de 2/4 de 9 del matí, arrencarà l'11a edició del Mercat de les Espècies d'Argençola. Les activitats s'allargaran fins a les 7 de la tarda. Durant aquest interval de deu hores, també hi haurà obertes les parades del Mercat i hi haurà una taula d'intercanvi de llavors individual, com una parada més. Es demana una inscripció prèvia a cada una de les activitats: la sortida, les xerrades, la Jornada Tècnica, el dinar i el taller, siguin gratuïts o de pagament.

Una cita que ofereix al públic un assortit d'herbes i espècies molt divers FOTO: AnoiaTurismeS'iniciarà la jornada amb la Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica per la Serra de Cantagalls (Argençola), a càrrec dels Corremarges, Mercè Cartanyà i Astrid van Ginkel (Fitomon). Seguirà una activitat anomenada 'Entra al fenollar' que comptarà diferents xerrades i elaboracions, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, els Corremarges, les Champaneles i Fitomon. S'explicarà botànica, cultiu i recol·lecció, propietats medicinals, etnobotàniques i aromateràpia amb fonoll, com fer preparats alimentaris i medicinals: tempura de fulles de fonoll, oli macerat, infusió, tintura, caramels de fonoll i altres dolços llaminers, amanida amb fonoll i salsa grega de fonoll, coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll i quiche de fonoll, o Begudes amb fonoll.

Pel que fa a la jornada tècnica, a les 11, Marisa Benavente i Pilar Herrera de les Champaneles parlaran de Nutrients, cuina i remeis populars amb les plantes silvestres. A 2/4 i cinc d'1, Astrid van Ginkel de Fitomon farà la xerrada 'El fonoll, propietats medicinals, etnobotàniques, alimentaries i aromateràpia'. Com sempre el dinar és un dels elements que complementa la resta d'activitats. L'activitat de la tarda començarà a les 4. Es farà un 'Taller d'elaboracions alimentàries' amb bulb, fulles, flors i llavors de fonoll. Aquest any, les parades de petits productors i obradors artesanals ompliran la plaça a mig gas i guardant les distàncies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.