TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

La Generalitat afirma que Funosa ha seguit el pla de millora de qualitat acústica "però s'ha deixat coses"

Medi Ambient remarca que ”darrerament no hi ha hagut emissions de partícules”

cultura
Dijous, 13 agost 2020. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Funosa és una de les empreses de la comarca que no ha superat les inspeccions mediambientals dels darrers tres anys. En l'apartat de millores de la contaminació acústica, segons el Departament de Territori, assenyala que "el pla no s'ha executat en la seva totalitat".

PUBLICITAT

Segons fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, l'empresa odenenca Funosa "fa anys que està treballant en la millora progressiva de la qualitat acústica de l'entorn". El veïnat dels barris de Sant Pere -a Òdena- i Montserrat -a Igualada- ha protestat els darrers anys, en diverses ocasions, per les molèsties que ocasionava pel que fa a emissió de partícules i els sorolls. L'Ajuntament d'Òdena va aprovar a finals de 2015 un Pla específic de millora de la qualitat acústica de durada de quatre anys que ha finalitzat el 2019. A aquest pla se li va fer un seguiment mitjançant una Comissió tècnica formada per representants dels ajuntaments d'Òdena i d'Igualada, del DTES i de l'empresa. Segons la Generalitat "el pla no s'ha executat en la seva totalitat" finalitzat el període.

Enguany, Funosa va demanar una pròrroga per a la implantació del Pla específic de mesures correctores de soroll. La comissió va informar desfavorablement la sol·licitud "per manca de concreció de les mesures a implementar. Ja el gener, l'Ajuntament d'Òdena va requerir a l'empresa, la presentació d'un nou pla en el termini de dos mesos, incorporant-hi un control acústic de la situació actual". El febrer, Funosa va sol·licitar un termini de 5 mesos per desenvolupar i presentar el nou pla 2020-2024 i executar des d'aquest mateix anys les accions. Pel que fa al control acústic "la situació d'estat d'alarma ha fet que l'empresa no funcioni amb normalitat i no s'han realitzat els mesuraments degut a què no serien representatius".

Amb relació a les emissions de partícules, la Direcció General de Política Ambiental no té constància de queixes. El 2011 aquesta Direcció General va aprovar un programa de reducció d'emissions difuses a l'empresa en què es contemplaven actuacions de millora respecte les emissions de partícules. Aquestes actuacions ja van finalitzar l'any 2013. En cas que es detectessin queixes es va fixar que l'Ajuntament activi els mecanismes de seguiment mitjançant la policia local que deixin constància fotogràfica d'aquestes emissions, ja que permet disposar d'informació fefaent respecte la situació. Darrerament no s'ha reportat cap episodi.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.