TORNAR
PUBLICITAT

La Generalitat confirma que l'Ateneu serà la sisena escola pública d'Igualada el curs 2020-2021

Serà la primera escola pública al centre de la ciutat d’Igualada i ”equilibra l’oferta entre centres públics i privats”

cultura
Dilluns, 2 març 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jornada històrica a Igualada, amb la confirmació per part del Departament d'Educació del pas de les Escoles de l'Ateneu a la xarxa pública d'educació. Amb aquesta confirmació, Igualada guanya un nou centre públic 12 anys després del Dolors Martí.

PUBLICITAT

L'àrea d'influència de la nova escolaLes Escoles de l'Ateneu són el segon centre de Catalunya que s'adhereix a la xarxa pública després de l'aprovació fa un any del decret que permetia fer el pas des de la xarxa concertada. Serà ja de cara al proper curs, el 2020-2021, i per tant, les famílies tindran una sisena opció de centre públic a la capital de l'Anoia. Segons el departament "s'equilibra l'oferta de places públiques al centre d'Igualada, que és on està ubicada l'escola. Al mateix temps, es podrà fidelitzar els residents de la zona que demanen l'escolarització en aquest centres públics del barri". Ho anunciava en una roda de premsa Josep González-Cambray,  director general de Centres Públics, al costat de la presidenta de l'Ateneu, Mireia Claret.

L'Ateneu com a escola pública tindrà una línia entre P3 i 6è, que és la mateixa capacitat que disposava l'Ateneu. Actualment, Igualada disposa de 20 línies d'infantil i primària, de les quals vuit corresponen a escoles públiques (Escola Garcia i Fossas, Escola Gabriel Castella i Raich, Escola Emili Vallès, Escola Pare Ramon Castelltort i Miralda, i Escola Dolors Martí i Badia); i 12 a centres privats/concertats (Monalco, Escola Pia, Jesús Maria, Maristes, Igualada, Escolàpies, Mare del Diví Pastor, Mowgli i Ateneu Igualadí). Amb el canvi, l'oferta serà de 9 d'oferta pública i 11 d'oferta concertada/privada.

La Generalitat apunta que "així s'avança en la necessitat d'equilibri a la capital de l'Anoia entre el nombre de residents, la preferència de les famílies i l'oferta d'educació pública i concertada. La distribució de la demanda en el darrer procés de preinscripció mostra que no es poden atendre totes les preferències de places públiques, i que en alguns casos s'han assignat a centres concertats sol·licituds que demandaven centres públics. Una situació que es podrà revertir amb l'adscripció de l'Ateneu a la xarxa pública". 

PUBLICITAT

6 Comentaris

lluiset

Lluís Martí i Aguilera

Vilanova del Camí

4 de març 2020.10:46h

Respondre

Totalment d’acord amb tu, Ramon. Quan TOTS els comentaris d’algú són negatius, potser el problema és aquest algú.

D

David

Igualada

3 de març 2020.09:53h

Respondre

”no soluciona res las igualadins”

Quina simplificació, no es pot sintetitzar pitjor la notícia en mitja frase.

L’administració té l’obligació de garantir l’educació gratuïta i... Llegir més de qualitat en les mateixes condicions per tothom. En això estem d’acord, oi? Si no, ja anem malament.

A Igualada hi havia vuit centres concertats i quatre públics. Per començar aquí ja tenim un desequilibri important en quantitat, però és que a més a més, la distribució de l’escola pública per Igualada deixava el centre i l’est amb molt poca oferta. Com que no té sentit construir una nova pública, la conversió té tot el sentit del món, quan a més a més, resulta que AMPA, treballadors i Administració hi estan d’acord. És un pas on hi guanyen tots....vaja, o almenys la gran majoria. Sí que he de reconèixer, que els pares que han apostat per un model se’ls canvien les regles de joc a mig partit però en la meva opinió, de llarg preval el benefici de la majoria.

M

Miquel

L'Espelt

4 de març 2020.18:36h

Totalment d’acord amb tu però cal ser curosos amb les dades.

Les escoles públiques de primària a Igualada són 5, però és que, a més, aquesta dada no és la rellevant, la que... Llegir més cal contemplar és el número de places ofertes.

A Igualada en preinscripció 19/20 es van oferir 197 places públiques (38%) per 325 places concertades (62%).
Les sol·licituds de les famílies van ser 180 places públiques (42%) per 244 places concertades (58%). -Dades Abril/19-

Amb aquest canvi l’oferta passarà a 222 (42.5%) i 300 (57.5%) totalment ajustada a la realitat de la demanda actual.

Cal valorar també que hi ha una ocupació d’un 80% aproximat i si observem l’evolució de natalitat a la ciutat veurem que, malauradament, estem més a prop de tenir línies infrautilitzades que altra cosa.

I per acabar, si tots els agents implicats en el canvi hi estan d’acord....

Per altra banda tinc dubtes i deixo una qüestió sobre la taula.
És bo que Igualada sigui zona única per a la preinscripció de les escoles sense afavorir la proximitat d’habitatge habitual a l’escola?
És lògic que famílies que viuen a més d’un quilòmetre de l’escola puguin deixar fora a famílies que hi visquin a costat?
Hi veig pros i contres, m’agradaria que algú ho argumentés.

Salut !

J

Joan Giner ITV

Igualada

2 de març 2020.15:40h

Respondre

Apuesta incorporación de l’Ateneu a ”La Pública” no soluciona res las igualadins, qui reament i sur guanyant és l’Entitat que es tres de sobre un problema econòmic...

I

Ivan

2 de març 2020.19:44h

Cert! Calen més escoles públiques!

R

Ramon Muntané

Igualada

3 de març 2020.09:56h

Aquest sr. Joan Giner -que a mes s’autoenomena ITV (igualadí de tota la vida)- sap de tot i no se’n pot estar de despotricar-ne sempre. No troba mai res ben fet
Carall noi, alguna vegada... Llegir més m’agradaria llegir alguna nota teva d’aprovació... que no tot a Igualada va o es fa tant malament home !!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.