TORNAR
PUBLICITAT

Grans Xiques

Gran èxit de la innovadora proposta de microteatre a l’Aurora

cultura
Dilluns, 27 agost 2018. 10:37. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més de 1100 persones (un 92% d'ocupació), van passar pel Teatre de l'Aurora, del 21 al 23 d'agost, per viure l'experiència que oferia la innovadora proposta de la sala independent igualadina per aquesta Festa Major: el festival Xiques de microteatre, amb cinc espectacles creats i interpretats per una vintena d'artises localsde diverses disciplines.

PUBLICITAT

Els espectacles es van representar en cinc espais poc convencionals del teatre: el bar, camerinos, vestíbul, les golfes del carrer Sant Magí i el local d’assaig de la coral La Llàntia. Paral·lelament la sala que habitualment acull els espectacles s’ha convertit en l’espai de taquilla, bar, zona de descans i punt de trobada del espectadors. Aquest any, el Teatre de l’Aurora ha capgirat tots els seu espais amb motiu de la Festa Major.

L’original proposta ha tingut molt bona acollida de públic. Tant és així que ahir dijous van ser moltes persones les que es van quedar sense poder veure alguna de les cinc propostes. En total, 1.100 espectadors han gaudit de Xiques aquests tres dies, amb una ocupació del 92%.

“Una gran proposta”, “una idea genial”, “una iniciativa interessant i genial”, “un format molt original i amb molt de talent”, són alguns dels comentaris del públic a la sortida de veure un o més dels espectacles proposats.

Per la seva banda, des de l’organització també se’n fa una valoració molt positiva. Segons l’impulsor de la proposta, l’actor Joel Grau, “hem pogut gaudir d’una qualitat artística molt alta amb un treball conjunt d’artistes locals i comarcals, alguns dels quals no havien treballat mai junts, però potser a partir d’ara sí que puguin engegar algun projecte plegats”. Grau també destaca que la proposta Xiques ha sorprès tant al públic habituat al teatre, però no al gènere del microteatre, com a públic de més edat que ha sortit “encantada amb la simpatia del projecte”.

Xiques ha comptat amb la col·laboració de la microcerveseria igualadina La Lenta i amb l’imprescindible suport de l’equip de voluntaris del Teatre de l’Aurora que han facilitat l’acollida i l’acompanyament del públic. Xiques ha estat possible gràcies als artistes que han creat, escrit i dirigit els cinc espectacles que s’han representat:  David Berenguer, Víctor Borràs, Cels Burgès, Íngrid Domingo, Jordi Farrés, Pep Farrés, Mosa Garcia, Joel Grau, Munseta Pelfort, Maria José Lizarte, Àfrica Llorenç, Marc Mateu, Alessii Scotto, Mònica Torra, Jacob Torres, Montserrat Valentí, Elisabet Vallès i Carles Viarnès.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.