TORNAR

La Guerra de Troia en el cinema

Interessant xerrada a càrrec de l’hel·lenista reusenc Francesc Parreu

cultura
Diumenge, 7 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat divendres 5 de març a les 8 del vespre va tenir lloc a l’Auditori del Museu Comarcal d’Igualada la xerrada La Guerra de Troia en el cinema organitzada per la Secció d’Estudis Clàssics del CECI Prometeu Encadenat. Una quarantena de persones van gaudir de les explicacions de l’hel·lenista reusenc Francesc Parreu i Alasà. Parreu és catedràtic de grec a l’Institut Salvador Vilaseca de Reus i un destacat expert en l’estudi de la tradició clàssica en el cinema i en l’aplicació didàctica del suport audiovisual.

Xerrada de Francesc Parreu

També ha estat un dels pioners del nostre país en la utilització de les TIC per a l’ensenyament del grec a secundària. A part de nombrosos cursos adreçats al professorat de llengües i cultura clàssiques relacionats amb aquests dos aspectes, també acumula diversos articles sobre mite, cinema i literatura. És prou coneguda la seva traducció de Diodor de Sicília per a l’editorial Gredos.

L’exposició de Parreu, escaientment il·lustrada amb imatges i fragments de pel·lícules, començà resseguint totes les produccions que des dels inicis del cinema fins a l’actualitat s’han basat en el mite troià. Des de les primeres temptatives, passant per l’etapa del neomitologisme italià fins arribar a les versions més recents. Dedicà una especial atenció a l’anàlisi de Troia de Wolfgang Petersen (2004) sobre la qual destacà, malgrat les imperdonables trangressions al mite, una evident voluntat historicista. Si algú desitja escoltar o descarregar-se la xerrada pot fer-ho des de l’apartat de videoconferències del web del CECI.

Prometeu Encadenat - CECI


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.