TORNAR

El 'Hamlet' de Shakespeare arriba dissabte al Teatre Municipal l'Ateneu

La companyia Teatro Clásico de Sevilla porta la seva versió de l’obra sobre el príncep de Dinamarca

cultura
Dimarts, 27 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'espectacle manté l'esperit del text clàssic amb un ambiciós muntatge, una brillant interpretació i una suggeridora atmosfera escènica.

Coincidint amb el 400 aniversari de la mort de William Shakespeare, el Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada rebrà el proper dissabte, 1 d'octubre, a les 9,
l'espectacle Hamlet del Teatro Clásico de Sevilla. La funció, organitzada pel departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament, forma part del programa Platea del Ministeri de Cultura. Les entrades es poden comprar anticipadament al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres, de 7 a 9 i el dissabte, una hora abans de l'espectacle, a la taquilla del Passatge Vives. Les localitats tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. També es poden adquirir al web www.ticketea.com.

Un espectacle guardonat

Aquest Hamlet ha estat guardonat amb el Premi al Millor Espectacle de la Programació de la Feria de Teatro en el Sur 2016 per "la seva decidida aposta per mantenir l'esperit del text clàssic amb un ambiciós i rigorós muntatge que destaca per una brillant interpretació i la creació d'una suggeridora atmosfera escènica". A més va rebre vuit guardons als Premis Lorca del Teatre Andalús 2016: Millor Espectacle, Millor Adaptació, Millor Direcció, Millor Escenografia, Millor Vestuari, Millor Disseny d'Il·luminació, Millor Actor i Millor Actriu. L'espectacle havia obtingut sis nominacions als Premis Max. Alfonso Zurro també ha estat guardonat amb el Premi Canal Sur d'Arts Escèniques. El director i dramaturg andalús n'ha fet la versió castellana a partir de la traducció de Leandro Fernández de Moratín.

Aposta ferma pel teatre clàssic

Teatro Clásico de Sevilla és una companyia que ha sabut aglutinar el bagatge i l'experiència de molts professionals de les arts escèniques. Venen de diferents àmbits com la Compañía Nacional de Teatro Clásico, La Jácara, Esperpento, l'Institut del Teatre, la RESAD, El Centro Andaluz de Teatro o el món del cinema i la televisió. Neix per apropar les peces clàssiques a un públic que no hi està acostumat. Unes obres que, a més del seu valor artístic o literari, poden connectar amb l'imaginari col·lectiu. L'escenògraf i figurinista alemany Curt Allen Wilmer proposa un espai escènic que col·loca Hamlet davant d'un món de miralls "perquè l'espectador escorcolli en la seva pròpia consciència a través de la imatge i de les paraules". Per a la companyia sevillana "'Hamlet és un mirall de la vida, una possibilitat per observar amb astorament  la tragèdia de l'home modern. Com a espectadors, la pregunta és inajornable: quin sentit té la nostra vida si hem de morir?".

Des de la dramatúrgia i direcció, amb fidelitat al text de Shakespeare, volen narrar l'obra amb claredat i netedat expositiva. Per Zurro "allò que fa únic a Hamlet és que és atemporal i els seus interrogants salten a través del temps i arriben fins avui dia amb aquesta capacitat per mostrar l'ànima humana i fer visibles les ombres més inquietants". Alfonso Zurro pregunta "on és Hamlet? En quin temps i lloc habita el personatge shakesperià? Com ens arriben les paraules del príncep de Dinamarca en un món on s'observa, es vigila, s'espia i res no passa desapercebut? Ser o no ser. Existir o no existir. Sempre la mateixa cantarella. I el dubte, la impossibilitat de prendre una decisió. La por a caure en el buit del no-res o en el tumult de l'eternitat. Però si hom no actua, uns altres ho faran".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.