TORNAR
PUBLICITAT

Igualada estreny llaços amb la cultura peruana

L'associació Amics de Manitos organitza la segona edició de la jornada peruana

cultura
Diumenge, 29 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Al llarg de la tarda d'aquest dissabte 28, es va donar a conèixer la situació actual dels infants de la ciutat peruana de Piura, on hi ha l'associació CANAT (Centro de Apoyo a Niños/as y Adolescentes Trabajadores/as). També es va presentar la tasca que es desenvolupa des de Manitos i es van recaptat ajudes econòmiques.

Plats tradicionals de la gastronomia de Perú

L'organització ha valorat positivament la participació

L'associació Amics de Manitos a lgualada va oferir una degustació de plats típics del Perú com la "Chicha morada" o l'"ajillo de gallina" als assistents a l'acte, que també van ser partíceps d'una exhibició de balls. Per una banda, l'acte va comptar amb danses folklòriques a càrrec de l’Agrupació Centralistes San Miguel de Barcelona i, per l'altra, amb una presentació de balls de la part nord del Perú, d'on prové l'associació CANAT.

Tino Zapata, president de l'associació, va explicar que "gran part dels diners que es van guanyar van destinats a l'associació al Perú, i l'altra part dels diners es destinen a fer activitats a Igualada". Tots els productes que es van vendre han estat fets de forma desinteressada per col·laboradors. Zapata va afegir que "en general, hi ha una molt bona rebuda de la gent d'Igualada cap a la cultura peruana, sobretot en l'àmbit gastronòmic. També és veritat que actualment la gent té més facilitats per conèixer i accedir a altres cultures a través dels mitjans".

Una crida conta la pobresa

El Manifest de cooperació, que van llegir conjuntament Zapata i el regidor de Joventut i Cooperació, Joan Requesens, ha estat una crida contra la situació de pobresa que es viu en algunes regions del Perú. Requesens, al finalitzar la lectura, va donar les gràcies a la tasca que s'està duent a terme des de l'associació reconeixent la tiple funció de l'entitat: cooperació, sensibilitat i enriquiment de la ciutat.

El futur de l'associació passa per la sensibilització dels joves

Amb l'objectiu d'ampliar horitzons, des de l'associació han fet la instància per participar a les barraques de la Festa Major 2014. Per altra banda, estan treballant per fer una feina de sensibilització de la causa cap a la població més jove.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.