TORNAR

Igualada es prepara per rebre sardanistes d'arreu

XI concurs individual de sardanes i 82è aplec de la sardana

cultura
Dimecres, 9 juny 2010. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Com a preàmbul del 82è Aplec de la Sardana aquest dissabte, 12 de juny, a 2/4 de 6 de la tarda, se celebrarà a l’Auditori Municipal de Música el 16è Concurs Individual de Sardanes Revesses, concurs que se celebrava normalment a finals de setembre, enguany com a novetat, s’inclourà dins els actes del 82è Aplec de la Sardana. S’interpretaran vuit peces de concurs per finalitzar, mentre el jurat delibera, amb un petit concert. La cobla que intervindrà serà Bellpuig Cobla. Trofeu sardana d’argent elaborat i cedit per Pons Joiers rambla. L’entrada és gratuïta.
PUBLICITAT

Cartell de l'aplec de la sardana

Com cada any, el segon diumenge de juny, l’Agrupació Sardanista d’Igualada, és l’encarregada de preparar i dur a terme tots els actes de l’Aplec de la Sardana, enguany el 82è, perquè la nostra ciutat pugui gaudir-los i esplaiar-se amb ells.

Qui hagi vist el programa haurà quedat sorprès segurament per la seva portada. Monstres, princeses i pistolers han escombrat les imatges que estàvem acostumats a veure en els cartells i portades de l’acte central del nostre any sardanista. En el llibret de l'aplec s'explica el perquè d'aquesta portada a través d'un escrit del president Toni Valls.

Aquest any l’aplec estarà situat entre els carrers Sant Josep i Òdena. Començarà a les 10:30 del matí amb les cobles Ciutat de Terrassa i Ciutat de Girona, intervenint alternativament, amb les següents sardanes: ‘Atzar’ de Manuel S. Puigferrer, ‘La sardana del ram’ de Agustí Borgunyó, ‘El Martí i la Laieta’ de Isaac Vilanova, ‘El Palau de la Fosca’ de Pitu Chamorro, ‘El castell de Rubí’ de Francesc Camps, ‘Juntes les mans’ de Conrad Saló, ‘Ciutats amigues’ de Carles Rovira, ‘Dotze de Solsona’ de J. J. Beumala, ‘Noces d’or a Badalona’ de Jordi Paulí, ‘Noies poblenovines’ de Josep Saderra, ‘ Tere gentil’ de Ricard Viladesau i per acabar ‘La sardana de les noies’ de René Picamal.

Arribarem així al dinar de germanor i just a la sobretaula tindrem el ja tradicional ‘Ball de Crespelles’ per a tots els assistents que vulguin participar-hi. Aquest any tindrem uns bonics i moguts balls vuitcentistes. Caldrà apuntar-s’hi abans.

A la tarda, a les 16:30, es continuarà l’aplec amb les cobles abans citades fins a la meitat, quan seran reemplaçades per la cobla Vila d’Olesa que tancarà l’aplec. El repertori de la tarda es el següent: ‘Ballades a la Damunt’ de Enric Ortí, ‘Sempre Laietans’ de Daniel Gasulla, ‘Passeig Maristany’ de Pere Fontàs, ‘Maria Mercè’ de J. M. Boix, ‘La font del Racó’ de Jordi Leon, ‘Del moll a l’arbreda’ de Josep Cassú, ‘La bruixa de la catedral’ de Salvador Dabau, ‘L’espill de l’agulla’ de J. M. Tarridas, aquesta sardana servirà per posar a proba les colles improvisades, ‘Al mestre Puigferrer’ de J. Coll i Ferrando, sardana per dues cobles, ‘Visca Mollet’ de Ramon Vilà, ‘Blanes festiu’ de J. M. Albertí, a partir de la següent serà la cobla Vila d’Olesa la que interpreti fins al final les sardanes, que seran totes de 7 tirades: ‘El petit Albert’ de Joaquim Serra, ‘La festa de Sant Isidre’ de A. Ros Marbà, la següent serà la sardana incògnita, ‘St. Climent de Llobregat, Ciutat Pubilla de la Sardana 2008’ de Josep Farràs, ‘La nit de la sardana’ de Jaume Burjachs, ‘L’aplec de Martorelles’ de Carles Santiago, ‘Nois alegres’ de F. Mas Ros, ‘Com a casa’ de David estanyol i per últim ‘Les noies de la costa’ de Josep Vicens ‘Xaxu’.

Paral·lelament també hi haurà altres actes vinculats amb l’Aplec, com la X Trobada de col·leccionistes de plaques de cava, entre les 10 i 13:30 del matí on es presentarà la placa ÀRIA de Segura Viudas, especial trobada. Per els menuts i no tant menuts un taller de bitlles podran practicar la seva destresa. Durant l’aplec hi haurà el sorteig d’una magnífica cistella.

Per la tarda hi haurà jocs per la mainada i per rematar la festa no pot faltar el berenar popular, gentilesa de diverses pastisseries i forns d’Igualada, com ara son les següents: ‘Jaume i Vicenç’, ‘Pallarès’, ‘Pla’, ‘Alemany’, ‘La Montserratina’, ‘Closa’, ‘La Gourmandise’, ‘Garriga’, ‘Fidel Serra’, ‘Jordi’ i ‘Les Comes’, a tots moltes gràcies.

Una vegada més, l'agrupació sardanista d'Igualada fa una crida a tota la població d’Igualada i també de la comarca perquè vingui a gaudir de l' Aplec, que com ja hem dit en més d’una ocasió es el segon en antiguitat de Catalunya.

Agrupació Sardanista d’Igualada


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.