TORNAR

Igualada, present als actes commemoratius del Dia 'Um' de Portugal

Hi va participar amb d'altres ciutats agermanades amb Guimaraes

cultura
Dimecres, 30 juny 2010. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb motiu de la festivitat de Sant Joan, la ciutat portuguesa de Guimaràes, va celebrar l’ anomenat 'Dia um' de Portugal, commemoratiu de la batalla de San Mamede, a partir de la qual va néixer la nació portuguesa.
PUBLICITAT

Jorge Sampaio, expresident de la República, Antonio Magalhaes ,alcalde de Guimaraes i Ma. Àngels  Gabarró, regidora igualadina

Als actes oficials programats s’invita cada any les ciutats agermanades, i enguany han estat presents Igualada, Compaigne (França), Tacoronte (Illes Canàries) i Cabo Verde. La representació igualadina estava integrada per les regidores Ma. Ângels Gabarró, Conxa Castells i el president dels Agermanaments de la Ciutat d’Igualada, Jesús Enrique.

El dinar del dia de Sant Joan, va servir per celebrar la jornada de confraternització de les ciutats agermanades amb Guimaràes, acte que va presidir l’alcalde de la cituat Sr. Antonio Magalhaes. Al final del dinar els representants de cada una de les ciutats presents, van tenir oportunitat d’expressar la seva satisfacció per la marxa dels agermanaments.

L‘acte oficial commemoratiu, va tenir lloc a la tarda en el magnífic teatre municipal amb la presència de la Ministra de Cultura de Portugal, Sra. Gabriela Canavilhas i de l'expresident de la República Portuguesa, Sr. Jorge Sampaio, que va rebre la Medalla d’Or de la ciutat. En el seu parlament l’alcalde de Guimarès, va expressar la ministra la seva inquietud per la proximitat de l’ any 2012, en què la seva ciutat serà capital europea de la Cultura, demanant la col·laboració necessària del govern de la nació per tirar endavant un esdeveniment tan important per la ciutat. En el seu parlament el senyor Magalhaes no va oblidar fer menció de les ciutats agermanades presents a l’acte. La sessió solemne va finalitzar amb la presència a l’escenari de més de 200 nens i nenes alumnes de primera ensenyança de diferents centres de la ciutat i comarca, amb un breu concert de cançons infantils.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.