TORNAR
PUBLICITAT

Igualada tanca una Festa Major que ha costat més de 200.000 euros

L’Ajuntament demana més pes de les entitats

cultura
Divendres, 26 agost 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la recepció que l’Ajuntament d’Igualada va oferir aquest dijous a la Biblioteca Central, Josep Miserachs i Marc Castells van explicar detalladament els números de la Festa Major, que enguany ha assolit un cost total de 204.032 euros i van donar les gràcies a totes les entitats participants, a qui van anunciar que donarien més protagonisme de cara l’any que ve: ‘L’Ajuntament s’ha d’apartar i deixar via lliure a la gent, l’ànima de la festa’, va dir Marc Castells.
PUBLICITAT

Marc Castells i josep Miserachs

Malgrat que enguany s’han reduït les despeses de la Festa Major, el valor dels ingressos, que vénen majoritàriament de patrocinis, també han disminuït arribant al valor de 55.160 euros. Això ha fet que enguany l’aportació de l’administració hagi estat de 149.000 euros, un valor que, segons Miserachs, s’ha de reduir en properes edicions tenint en compte la ‘delicada situació de l’Ajuntament d’igualada’.

Les partides

Entre les partides més costoses destaquen els espectacles i les cercaviles que en total han costat 97.500 euros, dels quals 22.0000 són costos de cercaviles, 14.000 són pels concerts de dissabte a la plaça de Cal Font, 2.900 de la plaça verda i 3.960 per la Coll@nada, entre d’altres. El cost de la pirotècnia va ser de 23.000 euros malgrat la important reducció del piromusical de clausura, enguany el cost va ser de 8.850 euros.

La participació

Josep Miserachs, regidor de Promoció cultural de l’Ajuntament d’Igualada va voler recordar que enguany la Festa Major va ser molt participada: ‘S’ha vist molta gent als carrers’ i es va mostrar satisfet pel civisme que s’havia demostrat durant els dies que va durar la festa. Per la seva banda, Marc Castells va donar les gràcies a Maria Enrich, exregidora de Cultura i Festes que, tal com va expressar Castells: ‘va treballar molt per fer possible aquesta Festa Major’.

Més pes de les entitats

‘L’Ajuntament ens hem d’enretirar i no fer nosa’ va dir Marc Castells tot avançant que a partir d’ara serien les entitats i associacions les qui tindrien més pes en l’organització de la Festa Major. L’alcalde també va fer una crida a la participació ciutadana a través de les xarxes socials: ‘Hem d’excel·lir en ser una Festa Major 2.0’. Per la seva banda, Miserachs va apuntar que: ‘la gent és l’ànima de la Festa, per tant, qui l’ha de fer’ i va recordar que s’ha obert un compte de correu: festamajor2012@igualada.cat perquè tots aquells que ho vulguin facin les seves propostes de cara la Festa Major de l’any vinent.

PUBLICITAT

3 Comentaris

c

clara

26 d'agost 2011.18:58h

Respondre

És evident que aquesta igualadina està dolguda per alguna qüestió personal, sinó no escriuria amb tant de rancor. No es pot anar insultant a la gent d’aquesta manera, primer: perquè que tu no... Llegir més estiguis d’acord amb el cost de la festa major no vol dir que tinguis dret a insultar i a dir que els de l’ajuntament són uns lladres: segon, perquè els diners que ha costat no han anat a parar a la butxaca de ningú de l’Ajuntament i tercer: la festa és molt important, perquè precisament les persones que no poden anar de vacances o que estat passant penúries econòmiques puguin gaudir de la festa i esbargir-se una mica dels problemes, i això és molt important, no menystinguem la Festa Major. Si dividim els 150.000 euros que ha costat entre els 40.000 habitants d’Igualada només suposa un cost de menys de 4 euros per persona, crec que no és pas tant i ets una exagerada.
Es poden fer menys coses sí, evidentment, però tampoc sense passar-se.A més, la mala situació de l’Ajuntament es culpa de la gestió del govern anterior.

R

Ramon F

Igualada

26 d'agost 2011.14:15h

Respondre

Igual_adina, he llegit el teu comentari i la veritat es que em sembla molt malament, vull suposar que darrera d’ell segurament hi haurà alguna causa personal que el motivarà, però de tota manera... Llegir més no es pot anar dient lladres a la gent sense mes ni mes ni sobretot sense saber com es fan les coses, per exemple: has comparat els pressupostos que l’ajuntament ha destinat a la Festa Major en els últims anys? si o has fet veuràs que s’han retallat i molt, que tu vols que encara es retallin mes? donç be, aquesta es una opinió que es podria discutir, com també es podria proposar que l’any que ve no es faci Festa Major, perfecte, totes son opinions valides i discutibles, i fins a aquí molt be res a dir, son opinions i propostes, però penso que el que no es pot fer es així per les bones dir lladres a la gent. Tinc la impressió que tu solament has vist la xifra del cost (149.000 euros) i t’has posat a escriure com un llamp i a vegades potser també hauríem de reflexionar una mica, a lo millor no ha estat així eh?, potser to has mirat i remirat i desprès de donar-li moltes voltes has fet el comentari, no o se

Per acabar, voldria trencar una llança en favor d’Anoiadiari, jo he fet sovint comentaris i sempre els han publicat encara que vagin contra l’Ajuntament, que hi han anat diverses vegades. Per altre banda suposo que saps que Anoiadiari no te res a veure amb l’Ajuntament i que es l’únic lloc al que diàriament els que com tu o com jo no estem d’acord amb alguna cosa ho podem dir, i això val per molt

I

Igual_adina

Igualada

26 d'agost 2011.12:21h

Respondre

Més de 200.000€ de despeses per la festa major? Què som els igualadins el banc d’Espanya? O sigui a veure si en treiem l’aigua clara, l’hospital ha de fer les mil i una retallades i els que... Llegir més estem malalts en patim les conseqüències de primera mà i el personal hospitalari treballa en condicions pèssimes i l’ajuntament d’Igualada despilfarra els calers d’aquesta manera!
Si hi ha hagut un índex de participació més alt, no podeu pensar que hi ha molta gent que no ha pogut marxar de vacances i per fer algo han participat en les activitats de la festa major? No perquè estiguin més conscienciats home! Que ens voleu fer creure el que voleu!
On són els diners per arreglar carrers i esfaltar-los perquè no sens reventin les rodes del cotxe? On són els diners per treure la zona blava del voltant de l’hospital? Sou una colla de lladres, no hi ha cap altre nom per definir-vos. Espero que pengeu aquest post perquè mai respecteu l’opinió dels ciutadants que no estem d’acord amb el què fa l’ajuntament d’Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.