TORNAR

Igualada tindrà un mosaic permanent de Fontcuberta de record a víctimes i herois de la pandèmia

L’acte d’inauguració del mural a Cal Font, el 17 de juliol, serà gratuït

cultura
Divendres, 11 juny 2021. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'inaugurarà el 17 de juliol, a Cal Font. Òmnium Anoia i l'Ajuntament engeguen una campanya de micromecenatge per finançar el projecte. En l'acte inaugural s'interpretarà una peça, 'Mirar endavant', composada i escrita pels igualadins Carles Prat i Anna Marsal.

Un homenatge a la solidaritat col·lectiva durant la pandèmia, que tan fortament va colpejar Igualada. Aquest divendres, es presentava a la ciutat, justament a l'espai de Cal Font, on s'ubicarà de forma permanent, el projecte de mosaic de l'artista Joan Fontcuberta. Aquest creador i Òmnium Cultural -amb el suport del Festival Cruïlla- van recollir les "mirades del confinament", un total de 64.000 fotografies, que ara s'exposaran en un mosaic de 42 metres d'amplada i 3,5 d'alt.

Pere Joan Vinós, president d'Òmnium Anoia, subratlla que aquest mosaic no pot tenir millor lloc que "la zona zero de la pandèmia". El disseny compta amb les figures anònimes d'una metgessa, una persona gran, una mare amb la seva filla, infants, una conductora d'ambulàncies, dos comerciants, un artesà, una infermera, una mestra i -l'excepció entre els anònims-, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Per la seva part, el batlle igualadí Marc Castells considera que el mosaic "serà un emblema de la post-COVID, de com vam ser capaços de mirar cap al futur, en homenatge als que s'hi han deixat la pell". L'alcalde d'Igualada espera que el dia 17 de juliol "sigui una festa de retrobament, d'agraïment i també de record a la gent que ens ha deixat". Una festa on s'estrenarà una peça musical, 'Mirar endavant', creada expressament per l'ocasió pel compositor igualadí Carles Prat Vives i l'escriptora Anna Marsal Riera. Es tracta d'una cançó dedicada a les víctimes de la COVID19 i també a totes les persones que han treballat i lluitat per superar la pandèmia. La interpretaran la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia sota la direcció de Josep Miquel Mindan, els solistes Pau Sastre i Judit Robles i els cors Exaudio, Coral Xalest, Cor Omnes, Coral Gatzara i Coral Els Verdums.

El jove compositor Carles Prat explica que "amb la peça volem donar tres missatges: un reconeixement a les víctimes de la COVID, un altre als que han treballat de valent per lluitar-hi i el missatge d'esperança a la població per tirar endavant". L'acte del dia 17 de juliol serà gratuït i en els pròxims dies es donarà a conèixer el procediment per confirmar l'assistència.

Aquest divendres s'encetava també la campanya de micromecenatge (85.000 euros) per finançar el mosaic. Un mural, que plasmarà la paraula solidaritat en llengua de signes, i que té l'objectiu de transmetre que la força d'un país és la seva gent. Pere Joan Vinós demana la col·laboració de la ciutadania amb aquest projecte que "vol reforçar la idea que la força d'un país és la seva gent."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.