TORNAR

L'igualadí Roger Mula és guardonat als Premis Gestió Cultural de l'APGCC amb el festival Rihihiu

cultura
Diumenge, 5 novembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

El passat 23 d'octubre es va celebrar la primera edició dels Premis Gestió Cultural, creats per l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC).

En la categoria Revelació ha estat guardonat el Festival Rihihiu, que compta en l'equip organitzatiu amb el gestor cultural igualadí Roger Mula. El Rihihiu, Festival d'Arts Vives a les Masades ja ha celebrat quatre edicions a Santa Bàrbara i Mas de Barberans (Montsià), esdevenint un pol de debat i creació cultural al sud de Catalunya. El festival recupera i reflexiona sobre el patrimoni local i paisatgístic, prenent el nom -rihihiu- del crit que es feia servir a la zona del Montsià per comunicarse entre finques d'oliveres veïnes, i oferta tot un seguit de propostes contemporànies que ens remeten a l'imaginari de la cultura popular. També han resultat guanyadors d'aquesta primera edició, 'La gata perduda' del Gran Teatre del Liceu (Premi Impacte); la investigadora i gestora cultural Tere Badia (Premi Internacional); el Festival Cantilafont al Lluçanès (Premi Sostenibilitat) i el director honorífic de la Càtedra UNESCO de "Polítiques Culturals i Cooperació" i professor emèrit de la Universitat de Girona, Alfons Martinell (Premi Trajectòria).

Els premis van néixer amb l'objectiu de promocionar, visibilitzar i donar valor a la professió de la gestió cultural a Catalunya i la seva contribució al sector cultural; per guardonar aquelles persones, projectes o organitzacions que destaquen per la seva excel·lència i innovació i fomenten els valors culturals i socials propis de la cultura.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.