TORNAR
PUBLICITAT

La igualadina Maria Gregori inaugura una exposició fotogràfica a la Casa del Tibet

Donar a conèixer la cara del Tibet que no surt a la premsa

cultura
Divendres, 10 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Maria Gregori, membre de l'agrupació Fotogràfica d'Igualada, no s'imaginava que les fotografies que va fer l'any passat en un viatge al Tibet acabessin en una exposició, però després de la bona acollida que van tenir entre companys i amics, des de la Casa del Tibet de Barcelona van estar molt contents d'acollir-ne una mostra. L'exposició Terra de Sinestèsies s'inaugurava aquest mateix dimarts i segons la seva autora pretén 'donar a conèixer la bellesa i la gent del Tibet, una imatge que queda lluny del conflicte que viuen però que serveix per entendre una mica més la seva realitat'.
PUBLICITAT

Maria Gregori a costat del monjo Thubten Wangchen, responsable de la Casa del Tibet

La gent, la bellesa, els paisatges... Maria Gregori no va retratar els refugiats, ni la por, ni el dolor, va plasmar en les seves fotografies la cara de la resistència latent, el dia a dia, la feina al camp, els habitants amables, la gent del carrer. 'La realitat actual del conflicte al Tibet es veu constantment als mitjans de comunicació, però hi ha també l'altra cara del país, i crec que coneixent-la, es pot entendre més el conflicte, fer-se'n més una idea i sobretot conscienciar més a la ciutadania occidental' explica Gregori.

Tot va sorgir arran d'un petit llibret de fotografies que després del viatge, la Maria Gregori va entregar a la Casa del Tibet perquè el guardessin a la biblioteca com un document més del país. El llibret anava acompanyat de frases, cites i paraules escrites per una companya de viatge de Gregori i tot i que era un record molt emotiu, ara tenen la intenció de donar-ho encara més a conèixer. En aquest sentit Gregori ha assenyalat que ofereix 'l'exposició a ajuntaments, entitats, associacions de veïns o qui la vulgui exposar, amb la finalitat de donar a conèixer aquesta realitat del Tibet'.

Gregori reconeix que no es tracta de fotografia d'autor, sinó d'afició i de testimoni però deixa obertes les portes amb aquesta vocació de conscienciar.

L'exposició es pot veure a la casa del Tibet de Barcelona.

PUBLICITAT

5 Comentaris

S

Sagrari Ribera

Igualada

13 d'abril 2009.20:58h

Respondre

Maria, enhorabona. Seria interessant portar-la a Igualada, així la podríem veure.

c

carles

igd

11 d'abril 2009.18:14h

Respondre

m’afegeixo a l’interés perque es pugui veure també a Igualada aquestra exposició.

m

marti

Igualada

11 d'abril 2009.17:00h

Respondre

-L’exposicio val la pena. És oberta de dilluns a divendres. Aneu-hi

E

Elvira Talló Morera

Igualada

10 d'abril 2009.22:44h

Respondre

M’han comentat que és una exposició molt interessant.No està previst exposar-la a Igualada?
Elvira

A

Anna

Igualada

10 d'abril 2009.16:09h

Respondre

Enhorabona! Bona feina

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.